OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Κυπριακό: Νέες προκλήσεις από Τσαβούσογλου: “Η Ελλάδα φταίει που δεν έχουμε λύση”

Οι Τούρκοι έχουν ξεφύγει και έχουν ανεβάσει τους τόνους σε επικίνδυνο βαθμό

Η Τουρκία τινάζει τα πάντα στον αέρα πριν ακόμα κάτσουν οι εμπλεκόμενοι φορείς στο τραπέζι της πενταμερούς ενώ άπαντες προσπαθούν να προκαταβάλουν το αποτέλεσμα για την διχοτόμηση της Κύπρου.

Το OTAVOICE σας ενημέρωσε από το πρωί πως η αντίστροφη μέτρηση για την πενταμερή ξεκινά με τους χειρότερους οιωνούς. Συγκεκριμένα, λίγες μόλις ώρες αφότου ανακοινώθηκε η ημερομηνία από τον ΟΗΕ, ήρθαν στη δημοσιότητα το βρώμικο σχέδιο των Βρετανών που αποτελούν μια από τις 3 εγγυήτριες δυνάμεις αλλά και οι δηλώσεις του λεγόμενου «υπουργού εξωτερικών» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου ο οποίος με δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, είπε ότι η διαδικασία στην πενταμερή διάσκεψη 5+1 που θα διεξαχθεί στην Γενεύη μεταξύ 27 και 29 Απριλίου δεν πρέπει να αρχίσει και δεν θα αρχίσει από το σημείο που έμεινε στο Κραν Μοντάνα!

Και σαν να μην έφταναν αυτά ήρθε και ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου που ακολούθησε την πάγια τακτική της Τουρκίας, να επιρρίπτει ευθύνες στην Ελλάδα και την Κύπρο για τα αδιέξοδα σε όλα τα θέματα, εν όψει της πενταμερούς για το Κυπριακό.

Συγκεκριμένα, στη συνάντησή του με τον Ούγγρο υπουργό Εξωτερικών, Πέτερ Σιγιάρτο, στην Ουγγαρία, ο Τσαβούσογλου σημείωσε χαρακτηριστικά: «Γιατί προτείναμε την πενταμερή σύσκεψη για το Κυπριακό; Είδαμε στο Κραν Μοντάνα πως διαπραγματευόμασταν εδώ και 50 χρόνια για τη λύση ομοσπονδίας, ωστόσο οι προσπάθειες απέτυχαν επειδή η ελληνική πλευρά δεν το ήθελε».
«Θα δούμε και το ενεργειακό ζήτημα, εκεί που λέμε πως πρέπει να υπάρξει δίκαιος διαμοιρασμός ανάμεσα στους Έλληνες και τους Τούρκους. Έπειτα, θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για μια μόνιμη λύση. Θα πάμε στη Γενεύη σαν Τουρκία και ΤΔΒΚ από τις 27 ως τις 29 Απριλίου και θα εκφέρουμετις απόψεις μας πάνω σε αυτό το θέμα» συνέχισε ο Τσαβούσογλου.

Σχετικά Άρθρα

Η συγχώνευση Αttica Bank και Παγκρήτιας Τράπεζας στην Οικονομική Επιτροπή της Βουλής (live)

otavoice

Αλλαγή σκηνικού με βροχές και χαλαζόπτωση …σε περιοχές της Λάρισας

otavoice

Γεωμαγνητική καταιγίδα απειλεί τις επικοινωνίες – Πόσο θα διαρκέσει

otavoice

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τη συνεργασία Ρωσίας-Κίνας στην Αρκτική

otavoice

ΥΠΕΣ-Google: Κατάρτιση δημοσίων υπαλλήλων σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης

otavoice

Καιρός: Υποχώρηση του καύσωνα – Μέχρι 38 βαθμούς η θερμοκρασία

otavoice