OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

“Βόμβα” Ρέντφιλντ: Ο κορονοϊός «δραπέτευσε» από εργαστήριο της Γουχάν

Ο κορονοϊός δεν εξελίχθηκε φυσικά, αλλά «δραπέτευσε» από εργαστήριο στη Γουχάν, υποστήριξε ο πρώην διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, σε συνέντευξή του στο CNN, παρόλο που πολλοί ειδικοί έχουν απορρίψει αυτήν τη θεωρία ως απίθανη.

Ο πρώην διευθυντής του CDC τόνισε πως αυτή είναι η γνώμη του σχετικά με την προέλευση του κορονοϊού, χωρίς ωστόσο να αναφέρει περαιτέρω στοιχεία. «Είμαι της άποψης κι εξακολουθώ να πιστεύω ότι η πιο πιθανή αιτιολογία αυτού του παθογόνου στην Γουχάν προήλθε και ξέφυγε από ένα εργαστήριο», ανέφερε ο Ρέντφιλντ, ο οποίος ηγήθηκε του CDC κατά τη διάρκεια της πανδημίας. “Άλλοι δεν το πιστεύουν, αλλά η επιστήμη θα βρει τελικά την απάντηση», συμπλήρωσε.

Αρκετοί επιστήμονες πιστεύουν πως η πιθανότερη εξήγηση για την προέλευση του κορονοϊού είναι ότι εμφανίστηκε φυσικά, μεταπηδώντας από νυχτερίδες σε κάποιο άλλο ζώο και μετέπειτα στον άνθρωπο. Τη θεωρία αυτή υποστηρίζει και η ομάδα εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), η οποία αναζητά την προέλευση του SARS-CoV-2.

«Κανονικά, όταν ένα παθογόνο μεταφέρεται από το ζώο στον άνθρωπο, χρειάζεται χρόνο για να μπορέσει να γίνει πιο αποτελεσματικό στη μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο. Από άποψη βιολογίας, αυτό δεν έχει νόημα», ανέφερε ο Ρέντφιλντ, ο οποίος δεν υπαινίχθηκε ότι ο SARS-CoV-2 δημιουργήθηκε εσκεμμένα.

Η θεωρία Ρέντφιλντ ενισχύει ακόμη περισσότερο την εκδοχή πως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα παγκόσμιο βιολογικό πόλεμο συμφερόντων. Η επιδημιολογική κρίση, έφερε μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση σε όλα τα κράτη του πλανήτη, χτύπησε την ανάπτυξη και την εργασία,  διευρύνοντας ακόμη πιο πολύ τις κοινωνικές ανισότητες, φτωχοποιώντας μεγάλα κοινωνικά στρώματα, ενώ έφερε τεράστια υπερκέδη σε οικονομικούς και επιχειρηματικούς κολοσσούς. Επιπλέον επέβαλε μια εφιαλτική καθημερινότητα και υποχώρηση ατομικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Τέλος ακόμη παραμένει αναπάντητο και ανεξήγητο το γεγονός πως η Κίνα μια πολυπληθέστατη χώρα στην οποία πρωτοεμφανίστηκε ο ιός, σήμερα μετράει τις λιγότερες επιπτώσεις ακόμη και από μικρές πληθυσμιακά χώρες, ενώ έχει ξεπεράσει κατά 99% την επιδημιολογική κρίση.

 

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice