OTA VOICE
Video Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Φωτιά στην Εύβοια – Κόλαση στις Ροβιές, στην παραλία σπεύδει ο κόσμος για να σωθεί

Ανεξέλεγκτη μαίνεται από χθες Τρίτη η πυρκαγιά στη Λίμνη Ευβοίας.

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση, απομακρύνθηκαν με ασφάλεια συνολικά 85 πολίτες με πλωτά μέσα από την παραλία του χωριού Ροβιές στην Εύβοια. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, οι πολίτες επιβιβάστηκαν σε πέντε σκάφη του Λιμενικού, αλλά και ιδιωτών και στην συνέχεια μετεπιβιβάστηκαν όλοι τους στο πλοίο-“παντόφλα” “ΠΑΡΑΛΟΣ”.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από τη φλεγόμενη παραλία στο λιμάνι της Αιδηψού.


Η αστυνομία προχωρά ήδη σε εκκένωση του χωριού Ροβιές, μιας και η κατάσταση έχει ξεφύγει ενώ ελλοχεύει κίνδυνος για τους κατοίκους. Η κάτοικοι κατευθύνονται στην παραλία.
Οι Ροβιές είναι παραθαλάσσιο χωριό του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας. Είναι ο τρίτος μεγαλύτερος οικισμός στον Δήμο, μετά το Μαντούδι και τη Λίμνη.

Μέχρι στιγμής έχουν καεί δεκάδες χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους, σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα ενώ τρεις πυροσβέστες που έδωσαν μάχες στους Κουρκουλούς νοσηλεύονται με ελαφρά εγκαύματα στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου.

Ήδη στις Ροβιές βρίσκεται ο Περιφερειάρχης κ. Σπανός ο οποίος χαρακτηρίζει την κατάσταση “πολύ δραματική” και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει “η φωτιά είναι μία ανάσα από τα σπίτια του χωριού και έχουμε υποχρέωση να σώσουμε του ανθρώπους πρώτα απ΄ όλα”.

Επίσης σύμφωνα με τον ίδιο, ο δρόμος από Ροβιές προς Αιδηψό είναι ανοιχτός και ο κόσμος μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα.Για όσους δεν έχουν δυνατότητα οδικής μετακίνησης, σε λίγα λεπτά θα αφιχθεί ferry boat στο λιμάνι των Ροβιών που θα μετακινεί τους πολίτες στα Λουτρά Αιδηψού. Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού συμμετέχουν ακόμη δυο σκάφη του Λιμενικού και παραπλέοντα σκάφη.

Σε δηλώσεις του, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σταμούλος, ανέφερε: «Τραγικές οι καταστάσεις που ζούμε. Η καταστροφή είναι τεράστια. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που μας συμβαίνει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πύρινος εφιάλτης στην Εύβοια: Έχουν εκκενωθεί 8 χωριά- Κινδυνεύει το μοναστήρι του Οσίου Δαβίδ

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice