OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Διπλωματικός «πόλεμος» νεύρων – Αύριο τελικά οι διαπραγματεύσεις Ζελένσκι με τη Ρωσία

Σε συνέχεια τηλεφωνικής επικοινωνίας των Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Αλεξάντερ Λουκασένκο, η ουκρανική προεδρία εξέδωσε το απόγευμα της Κυριακής ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας ότι συμφώνησε αντιπροσωπεία της να προσέλθει σε συνομιλίες με τη Ρωσία στο Γόμελ στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Ωστόσο, κατά δήλωση του Ουκρανού υφυπουργού Εσωτερικών, Εβγκένι Γενίν, οι συνομιλίες θα λάβουν χώρα το πρωί της Δευτέρας και όχι σήμερα, όπως αρχικά είχε διαρρεύσει.

Παράλληλα, τις ουκρανικές θέσεις πριν τις διαπραγματεύσεις γνωστοποίησε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ Ντμίτρο Κουλέμπα.

«Το γεγονός ότι τώρα έστειλαν μήνυμα (οι Ρώσοι) ότι είναι έτοιμοι να συνομιλήσουν, χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς απαιτήσεις και προαπαιτούμενα είναι μια νίκη για την ουκρανική πλευρά», είπε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ που ταυτόχρονα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη «που έχουν προσφέρει οι σύμμαχοι και φίλοι μας», τονίζοντας, ωστόσο, ότι «είναι οι δικοί μας άνθρωποι όμως που πολεμούν, παλεύουν και σκοτώνονται».

Αναφορικά με τις συνομιλίες, ο Κουλέμπα επισήμανε: «Θα στείλουμε μια αντιπροσωπεία σε ένα μεθοριακό σταθμό και πάμε εκεί πρώτα απ’ όλα για να ακούσουμε τι έχει να μας προτείνει η Ρωσία, τι έχει να πει. Δεν υπάρχει προκαταρκτική συμφωνία, δεν υπάρχει κάποιος στόχος, δεν υπάρχει κάποια βάση πέρα από το ότι είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τι έχει να πει η Ρωσία και να θέσουμε τα αιτήματά μας».

Σχετικά Άρθρα

Σκωτία: Ανακαλύφθηκε ναυάγιο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

otavoice

Ρωσία: Σεισμός 7,2 βαθμών στα ανοιχτά της Καμτσάτκα – Προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσαν οι ΗΠΑ

otavoice

Ουκρανία: Η ασφάλεια στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια επιδεινώνεται

otavoice

Προελαύνουν οι Ουκρανοί σε ρωσικό έδαφος- Οργή της Μόσχας για την είσοδο δημοσιογράφων

otavoice

Φωτιά στους Φούρνους- Εκκένωση περιοχών- Άνεμοι 8 μποφόρ

otavoice

Γάζα: Ισραηλινό σφυροκόπημα μετά τις συνομιλίες, πάνω από 40.000 οι νεκροί – Χαμάς: Ψευδαισθήσεις τα περί κατάπαυσης πυρός

otavoice