OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Κέρκυρα: Θρίλερ με τους επιβαίνοντες – Πληροφορίες ότι αναζητούνται άτομα

Διαφορά παρατηρείται μεταξύ των επιβαινόντων στο πλοίο που έχει στα στοιχεία του το υπουργείο Ναυτιλίας και αυτών που είχε δηλώσει ο καπετάνιος.

Υπάρχουν πληροφορίες για 5 αγνοούμενους, ενώ οι άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι οι αγνοούμενοι μπορεί να ανέρχονται και σε 11.

Νωρίτερα οδηγός φορτηγού είχε εκφράσει την ανησυχία του, καθώς κάποιοι κοιμούνταν στα αυτοκίνητά τους, όταν ξέσπασε η φωτιά.

Το θρίλερ αναμένεται να λήξει όταν γίνει η καταμέτρηση και ταυτοποίηση των επιβαινόντων στην Κέρκυρα, ενώ αναμένεται και η λίστα με τους επιβαίνοντες από το πρακτορείο.

Το υπουργείο Ναυτιλίας κάνει λόγο για 290 επιβάτες, ενώ ο καπετάνιος του πλοίου μιλούσε για 288 επιβάτες.

Σημειώνεται ότι στο Λιμενικό σήμανε συναγερμός λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα για την πυρκαγιά στο Euroferry Olympia. Το πλοίο γρήγορα τυλίχθηκε στις φλόγες από άκρη σε άκρη και ο καπετάνιος έδωσε εντολή να εγκαταλείψουν όλοι το πλοίο.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως πέντε σκάφη του λιμενικού σώματος και ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής, η φρεγάτα “Ύδρα” και 3 ελικόπτερα.

 Στην Κέρκυρα μεταφέρθηκε ο τραυματίας επιβάτης του πλοίου

Στην Κέρκυρα έφτασε, πριν από λίγα λεπτά, ο τραυματίας επιβάτης του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia που τυλίχθηκε στις φλόγες, όταν έπλεε ανοιχτά της Ερείκουσας.

Στο σημείο έχει σπεύσει μεγάλη δύναμη του λιμενικού και της πυροσβεστικής που μεταφέρεται με επιβατικά πλοία από το λιμάνι της Κέρκυρας, καθώς και επιβατικά πλοία για να μεταφέρουν τους 237 επιβάτες και το 51μελές πλήρωμα.

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice