OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ουκρανία: Επιστράτευση και των άνω των 60 – Η Ρωσία συγκεντρώνει περισσότερα στρατεύματα στη Λευκορωσία

Δραματικές στιγμές στην Ουκρανία, καθώς το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε γενική επιστράτευση, ζητώντας από κάθε άνδρα, ανεξαρτήτου ηλικίας, να παρουσιαστεί για να πολεμήσει!

Η ανακοίνωση αναφέρει πως δεν υπάρχουν ηλικιακοί περιορισμοί, ωστόσο ο Υπουργός Άμυνας, Alexey Reznikov, ξεκαθάρισε μέσα από ανάρτησή του στο Facebook πως η κατάταξη στον στρατό αφορά μόνο τους άνω των 18 ετών. Στην κατηγορία αυτή υπάγονται και οι άνω των 60 οι οποίοι είχαν εξαιρεθεί από την πρώτη επιστράτευση.

«Αποφάσισα σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες ασφαλείας να προχωρήσουμε σε επιστράτευση και των συμπολιτών μας άνω των 60 ετών, οι οποίοι είναι σε θέση να πολεμήσουν κατά του εχθρού», ανέφερε ο Reznikov.

Την ίδια στιγμή οι αρχηγοί του επιτελείου της Ουκρανίας δήλωσαν ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί το αεροδρόμιο Gomel στη Λευκορωσία για να παρατάξει στρατεύματα ώστε να επιτεθεί στο Κίεβο λόγω ζημιών στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Hostomel κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα.

«Προκειμένου να εκφοβίσει τον πληθυσμό της Ουκρανίας, ο εχθρός επιλέγει ολοένα και περισσότερο να καταστρέφει τις αστικές υποδομές και κατοικίες», ανέφερε το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε δήλωση στο Facebook.

Σχετικά Άρθρα

Ρωσία: Σεισμός 7,2 βαθμών στα ανοιχτά της Καμτσάτκα – Προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσαν οι ΗΠΑ

otavoice

Ουκρανία: Η ασφάλεια στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια επιδεινώνεται

otavoice

Προελαύνουν οι Ουκρανοί σε ρωσικό έδαφος- Οργή της Μόσχας για την είσοδο δημοσιογράφων

otavoice

Φωτιά στους Φούρνους- Εκκένωση περιοχών- Άνεμοι 8 μποφόρ

otavoice

Γάζα: Ισραηλινό σφυροκόπημα μετά τις συνομιλίες, πάνω από 40.000 οι νεκροί – Χαμάς: Ψευδαισθήσεις τα περί κατάπαυσης πυρός

otavoice

Πάνω από 50 ρουκέτες έριξε η Χεζμπολάχ στο Βόρειο Ισραήλ

otavoice