OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Oυκρανία: Βομβαρδισμός κατά αμάχων σε σιδηροδρομικό σταθμό – Πάνω από 50 νεκροί, 100 τραυματίες

Μακελειό στην Ουκρανία από νέα δολοφονική επίθεση των ρωσικών δυνάμεων εισβολής. Περισσότεροι από 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίστηκαν από ρωσική επίθεση με ρουκέτες στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κραματόρσκ στην ανατολική Ουκρανία, ενώ άμαχοι προσπαθούσαν να διαφύγουν σε ασφαλέστερα σημεία της χώρας, όπως ανακοίνωσε η κρατική σιδηροδρομική εταιρία της χώρας.

Ο κυβερνήτης του Ντόνετσκ, Pavlo Kyrylenko, δήλωσε ότι χιλιάδες άμαχοι βρίσκονταν στον σταθμό προσπαθώντας να κατευθυνθούν σε ασφαλέστερες περιοχές της Ουκρανίας όταν χτυπήθηκε. Το Reuters αναφέρει ότι τρία τρένα που μετέφεραν εκτοπισμένους αποκλείστηκαν στο ίδιο τμήμα της Ουκρανίας την Πέμπτη έπειτα από αεροπορική επιδρομή στη γραμμή.
«Δύο πύραυλοι έπληξαν τον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ», ανέφεραν οι Ουκρανικοί Σιδηρόδρομοι στην προηγούμενη ανακοίνωσή τους.

Στη συνέχεια προσέθεσαν: «Σύμφωνα με επιχειρησιακά στοιχεία, περισσότεροι από 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίστηκαν στην επίθεση με πυραύλους στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματορσκ».

 

 

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν καταδίκασε μέσω του Twitter την «αποτρόπαιη» επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

«Οι Ουκρανοί πολίτες φεύγουν για να γλιτώσουν τα χειρότερα. Τα όπλα τους; Καροτσάκια, λούτρινα, βαλίτσες. Σήμερα το πρωί, στον σταθμό του Κραματόρσκ, οι οικογένειες που θα έφευγαν βίωσαν τον τρόμο. Δεκάδες νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες. Αποτρόπαιο» έγραψε ο Μακρόν.

Ο Λευκός Οίκος κατήγγειλε σήμερα τις «φρικτές και καταστροφικές εικόνες» μιας πολύνεκρης επίθεσης σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό στην Ουκρανία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιτ Μπέντινγκφιλντ σε συνέντευξή της στο CNN.

H πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουκρανία χαρακτήρισε την επίθεση αυτή «μια ακόμη θηριωδία» που διαπράχθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία.

«Η ρωσική πυραυλική επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ, έναν κόμβο για την απομάκρυνση αμάχων, η οποία άφησε δεκάδες νεκρούς και περισσότερους από 100 τραυματίες, είναι μια ακόμη θηριωδία που διέπραξε η Ρωσία στην Ουκρανία. Ο κόσμος θα αναγκάσει τον (Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ) Πούτιν να λογοδοτήσει», ανέφερε στο Twitter.

Σχετικά Άρθρα

Διατηρείται ο καύσωνας- «Ανάσες» δροσιάς από την Τρίτη

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: 900 ώρες ζωντανής μετάδοσης της ΕΡΤ – Αναλυτικά το πρόγραμμα

otavoice

Συνάντηση Μπάιντεν – Νετανιάχου την Τρίτη, στις ΗΠΑ

otavoice

Ρωσία: Μαχητικά MIG απέτρεψαν αμερικανικά βομβαρδιστικά να παραβιάσουν τα κρατικά σύνορα

otavoice

ΕΕ: Η Επιτροπή «Φον ντερ Λάιεν ΙΙ» και η πίτα των Επιτρόπων

otavoice

Οι Χούθι της Υεμένης στοχοθέτησαν την ισραηλινή πόλη Εϊλάτ με βαλλιστικούς πυραύλους

otavoice