OTA VOICE
ΠΡΟΣΩΠΑ

Αλέξανδρος Κολιάδης – Δήμαρχος Ρόδου

Ο Αλέξανδρος Κολιάδης γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1975 από Έλληνα πατέρα και Ισπανίδα μητέρα. Με ισχυρό το «μεσογειακό αποτύπωμα» εντός του, από πολύ νωρίς εκδήλωσε τη φίλεργη και ανήσυχη φύση του. Ήταν πάντα ένα παιδί «που δεν το έβρισκες στη θέση που το είχες αφήσει», όπως λέγεται χαρακτηριστικά στο οικογενειακό του περιβάλλον. Ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με τον Αθλητισμό, γεγονός που του προσέδωσε -σε επίπεδο προσωπικότητας- τα χαρακτηριστικά του ευγενούς συναγωνισμού, της αέναης κίνησης και φυσικά του «αθλητικού πείσματος» και της ισχυρής βεβαιότητας ότι «Τίποτα δεν έχει τελεσίδικα κριθεί, μέχρι και το τελευταίο λεπτό του Αγώνα!».

Η διττή καταγωγή του τον διαμόρφωσε σημαντικά ως χαρακτήρα και τον έστρεψε με «φυσικότητα» στην εκμάθηση ξένων γλωσσών, καθώς τα Ισπανικά είναι η μητρική του γλώσσα Κατέχει, επομένως, την Ισπανική, την Ελληνική και την Αγγλική Γλώσσα σε Άριστο επίπεδο. Είναι απόφοιτος της «Πανελλήνιας Σχολής Ξεναγών» και διετέλεσε επί οκτώ έτη (4έτη+4) Πρόεδρος του «Σωματείου Ξεναγών Δωδεκανήσου». Έχει, επίσης, διατελέσει και Αντιπρόεδρος της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών».

Παράλληλα, αξιοποίησε και επαγγελματικά την «αγαπητική σχέση του» με τον Αθλητισμό και από το 2008 μέχρι και το 2015 συνεργάστηκε με επιτυχία με τις ποδοσφαιρικές ομάδες Π.Α.Ο., Α.Ε.Κ. και «Ηρακλή», ως επίσημος μεταφραστής και βοηθός προπονητή, ενώ για μια διετία επιχείρησε να βρεθεί και εκτός Ελληνικών Συνόρων, στο Κατάρ, όντας μέλος τεχνικού επιτελείου της Ομάδας Al Rayyan, από όπου όμως επέστρεψε γιατί του έλειπε το «Φως της Ρόδου», όπως έχει δηλώσει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του.

Πριν αναλάβει τις απαιτητικές θέσεις και υπηρετήσει τα αξιώματα που κατέχει σήμερα, εργαζόταν ως ξεναγός και προπονητής σε τοπική ομάδα. Η αγάπη του όμως για τον Τόπο του και τα Κοινά καθώς και η βαθιά ανάγκη του για προσωπική συμμετοχή στα «τεκταινόμενα» της τοπικής κοινωνίας τον οδήγησαν στις ηγετικές θέσεις του Σήμερα.

Ειδικότερα, τον Σεπτέμβριο του 2019, σύμφωνα με την απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ρόδου, εκλέγεται «Τακτικό Μέλος Της Οικονομικής Επιτροπής και Ποιότητας Ζωής».

Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους (9/10/2019) διορίζεται ως Δημοτικός Σύμβουλος Πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ.

Λίγο χρόνο μετά, στο ίδιο έτος, εκλέγεται ομόφωνα Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

Τον Μάιο του 2020 αναλαμβάνει το Προεδρείο του ΠΡΟΤΟΥΡ, δίνοντας έτσι ξανά στον Οργανισμό Τουρισμού Στόχους και κίνητρα Ανάπτυξης αλλά και προσφέροντας, παράλληλα, δρόμους Αξιοποίησης του Τουρισμού και των Φορέων του στον τόπο μας. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε σε Συνέντευξη Τύπου στις 29/05/2020 , ως εκλεγμένος Πρόεδρος του ΠΡΟΤΟΥΡ, «Η Σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου θα απαρτίζεται από 15 μέλη, 8 αιρετά και 7 μέλη εκπροσώπησης διαφόρων Φορέων του Τουρισμού, όπως η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, οι εκπρόσωποι διαχείρισης των Τουριστικών Καταλυμάτων, ο Εμπορικός Σύλλογος κ.λ.π., γεγονός που προσδίδει αμεσότητα και αγαστή σύμπραξη της Τουριστικής Πολιτικής, αφενός, και Των Φορέων Τουρισμού, αφετέρου.».

Τον Ιανουάριο του 2022- και συγκεκριμένα στις 11/01/2022- με τροποποιητική απόφαση περί Εντεταλμένων Δημοτικών Συμβούλων αναλαμβάνει το αξίωμα του Εντεταλμένου Συμβούλου Δ.Ε. Λινδίων με ευρύτατες, όμως, αρμοδιότητες ως Αντιδημάρχου Λινδίων. Με την ανάληψη των νέων καθηκόντων του ως Εντεταλμένος Συμβούλος της ΔΕ ΛΙΝΔΙΩΝ, πραγματοποίησε την Τετάρτη 19/01/2022, στην αίθουσα πολιτιστικών δραστηριοτήτων Καλάθου, την πρώτη συνάντηση με τους Προέδρους και τα μέλη των Κοινοτήτων καθώς και με τους εργαζόμενους της Δημοτικής Ενότητας. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο ίδιος, ως νέος Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος της ΔΕ ΛΙΝΔΙΩΝ: « Η συνεργασία με τους Προέδρους για την επίλυση των προβλημάτων τους, η ευθύνη παρακολούθησης της εξέλιξης των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στις Δημοτικές Κοινότητες καθώς και η μέριμνα για την διατήρηση του εξοπλισμού σε κατάσταση καλής λειτουργίας αποτέλεσαν τη βασική προϋπόθεση για την αποτελεσματική λειτουργία της καθημερινότητας των οικισμών.». Ακολούθησε η παρουσίαση του Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Ρόδου έτους 2022, και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας με την συμμετοχή και των εργαζομένων των Υπηρεσιών της ΔΕ ΛΙΝΔΙΩΝ ενώ στην συνάντηση παρευρέθη και ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Δωδεκανήσου, κος Νίκος Νικολής

Την 21η Ιανουαρίου του ίδιου έτους διορίζεται ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εδρεύουσας στη Ρόδο ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΡΟΔΟΥ/ Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο «Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε.», συμβάλλοντας έτσι ακόμα πιο ενεργά στον Οικονομικό και Διοικητικό «πνεύμονα» της πόλεως της Ρόδου.

Στην προσωπική του ζωή «μοιράζεται την συντροφικότητα» με τη Λαμπρινή και έχει δύο παιδιά, τη Βερόνικα και τον Αλέξανδρο. Σε γενικές γραμμές αγαπά την απλότητα, την ευθύτητα και την αμεσότητα στις διαπροσωπικές του σχέσεις. Η σεμνότητα και η ειλικρίνεια ανήκουν στα εμφανή χαρακτηριστικά του προφίλ του, ενώ το ισχυρό του «πείσμα» τον κρατά πάντα σε εγρήγορση και σε θέση ετοιμότητας. Χαρακτηριστική είναι η φράση του : «Αν δεν ψάχνεις… κι αν δεν ψάχνεσαι…ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ!».

Σχετικά Άρθρα

Γερακίνα Μπισμπινά – Δήμαρχος Δέλτα

otavoice

ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ

otavoice

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΝΑΒΟΣ

otavoice

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

otavoice

ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ

otavoice

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ

otavoice