OTA VOICE
ΠΡΟΣΩΠΑ

Βασίλης Τσιάκος – Δήμαρχος Καρδίτσας

Γεννήθηκε στην Καρδίτσα στις 23 Μαΐου του 1966. Είναι έγγαμος, πατέρας 2 παιδιών. Πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου από όπου και αποφοίτησε το 1986.Το 2004 έλαβε το πτυχίο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημ. Εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Συνεχίζοντας τις σπουδές, απέκτησε το 2008 δίπλωμα διετούς μετεκπαίδευσης στην Ειδική Αγωγή από το Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης «Δημ. Γληνός» Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Έχει υπηρετήσει σε ολιγοθέσια και πολυθέσια σχολεία. Διετέλεσε διευθυντής του 6/θέσιου Δημ. σχολείου Καρποχωρίου. Ήταν Αναπληρωτής Προϊστάμενος του 2ου γραφείου Π.Ε Καρδίτσας. Το 2007 εκλέχθηκε μέλος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Είχε πάντα ενδιαφέρον για την πολιτική και τα κοινά. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος Κοινοτικού Συμβουλίου Καρποχωρίου για 4 έτη. Για πολλά έτη ήταν εκλεγμένος στο Δ.Σ του Συλλόγου δασκάλων-νηπιαγωγών Καρδίτσας «Νικόλαος Πλαστήρας».

Διετέλεσε Γ.Γραμματέας του Δ.Σ του Συλλόγου δασκάλων-νηπιαγωγών Ν.Καρδίτσας. Ήταν Αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ν. Καρδίτσας.

Είναι εκλεγμένος αντιπρόσωπος στα συνέδρια της ΔΟΕ από το 1996. Ήταν τακτικό αιρετό μέλος του ΠΥΣΠΕ Ν. Καρδίτσας από το 2002 έως το 2007. Εκλεγμένος αντιπρόσωπος  ΑΔΕΔΥ από το 2003 έως το 2007. Εκλέχτηκε μέλος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος από το 2007 έως το 2009. Το 2009 εκλέχτηκε πρώτος πανελλαδικά με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος εκτελώντας χρέη ταμία. Ήταν Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καρδίτσας εκλεγμένος από τη βάση. Στις περιφερειακές εκλογές του 2010 εκλέχτηκε Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, θέση που κατείχε μέχρι και το 2019.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 εκλέχθηκε Δήμαρχος Καρδίτσας με τον συνδυασμό «Καρδίτσα, ο τόπος μας» και από την 1η Σεπτεμβρίου του 2019 ανέλαβε την ηγεσία του Δήμου.

Σχετικά Άρθρα

Γερακίνα Μπισμπινά – Δήμαρχος Δέλτα

otavoice

ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ

otavoice

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΝΑΒΟΣ

otavoice

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

otavoice

ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ

otavoice

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ

otavoice