OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Μετά τις πλατείες και οι παραλίες- Τις εκκλησίες σαν τα μάτια σας, μην ανοίξουν

Γέμισαν από χιλιάδες κόσμου οι παραλίες της Αττικής. Οι εικόνες από την παραλία της Λούτσας όπου συνωστίζεται πλήθος κόσμου είναι ενδεικτικές και αποτυπώνουν μια πραγματικότητα, σε μια ηλιόλουστη μέρα όπου επιδόθηκαν σε μπάνιο και παιχνίδια στην άμμο.

Σε παρωδία και κακόγουστο αστείο εξελίσσετε το παρατεταμένο κλείσιμο των εκκλησιών και η μη τέλεση μυστηρίων με κόσμο (ούτε καν στενούς συγγενείς) την ίδια ώρα που τα υποτιθέμενα περιοριστικά μέτρα έχουν καταστρατηγηθεί και κανείς πλην των διαπιστώσεων,δε δίνει σημασία. Οι δημόσιοι κατήγοροι του χριστιανισμού των προηγούμενων ημερών ξεχύθηκαν μαζικά να απλώσουν τα κορμιά τους στον ήλιο ή να βολτάρουν επιδεικτικά δημιουργώντας συνωστισμό σε δημόσιους χώρους.

Παράλληλα οι ίδιοι δημόσιοι κατήγοροι συμμετείχαν κανονικότατα σε  συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από κόμματα , πολιτικές και συνδιαλιστικές οργανώσεις, φορείς και περιθωριακές ομάδες. Αυτά χρωματίστηκαν από το σύστημα σαν εκδηλώσεις δημοκρατικής ελευθερίας και ατομικής ευθύνης. Ουδείς είδε αυτά που όλοι είδαμε.Χιλιάδες πολίτες να συνωστίζονται σε δημόσιους χώρους και να στήσουν μέχρι και τρικούβερτο γλέντι στην πλατεία Συντάγματος.

 

Το κράτος πλήν της παρέμβασης στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής είναι θεατής της καταστρατήγησης των ανακοινωθέντων μέτρων. Ούτε πρόστιμα, ούτε αφαιρέσεις πινακίδων, ούτε απαγόρευση προσέγγισης σε χώρους, ούτε αστυνόμευση. Μόνο διαπιστωτικές πράξεις και λεκτικές εκκλήσεις.

Νωπές οι μνήμες από Μητροπολίτες και ιερείες που σέρνονταν στα ανακριτικά και εισαγγελικά γραφεία και που τους απαγγέλθηκαν κατηγορητήρια.Νωπές οι μνήμες από αφαίρεση πινακίδων και πρόστιμα σε οχήματα που μετέφεραν εικόνες της Παναγίας.Νωπές οι μνήμες από την απαγόρευση της διανομής του Αγίου Φωτός , από τους δήμους, με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Η Εκκλησία και το ποίμνιο στήριξε με πόνο ψυχής τα μέτρα από την πρώτη στιγμή επιδεικνύοντας κοινωνική υπευθυνότητα. Ακόμη και καθ υπερβολή ενάντια στα καθιερωμένα και εκκλησιαστικά απαραβίαστα.

Αύριο είναι Κυριακή , οι εκκλησίες παραμένουν κεκλεισμένων των θυρών την ίδια ώρα που χιλιάδες  θα λιάζονται και θα λούονται σε πλήρη συνωστισμό.

Αναγνώστης της ιστοσελίδας μας κατήγγειλε ότι δεν μπορεί καν να μεταβεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του με όλες τις προφυλάξεις για να κατασκευάσει το μνήμα του πατέρα του, που απεβίωσε λίγο πριν την κρίση. Είναι πενήντα μέρες ενταφιασμένος χωρίς να υπάρχει μνήμα , την ίδια ώρα που το κράτος ανέχεται την απροκάλυπτη παραβατικότητα συγκεκριμένων χώρων που τελούν υπό ασυλία.Δεν σεβόμαστε ούτε τους νεκρούς μας.

Τελικά η Ορθοδοξία είναι καλός αγωγός του κορονοϊού και τον μεταδίδει…..ακόμη και σε κοιμητήρια.

Φωτό EUROKINISI

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice