OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Προσβλητική δήλωση υφυπουργού Σκέρτσου κατά της εισαγγελέως Δόγκα, την κατηγορεί για λαϊκισμό- Συμφωνεί το Μαξίμου;

Τελικά μόνο τυχαία δεν ήταν η σημερινή παρέμβαση του προέδρου της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων, Δημήτρη Βερβεσού. Ο  υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος πήρε την σκυτάλη και συντήρησε την επίθεση στο πρόσωπο της εισαγγελέως Δόγκα που η αγόρευση της κατά την δίκη της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο θεωρήθηκε ακραία και  προσβλητική από τους συνηγόρους υπεράσπισης των δολοφόνων.

Με μια ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook υιοθετώντας την λογική Βερβεσού, επιτίθεται κατά της εισαγγελέως κάνοντας λόγο για “λαϊκή απογευματινή”, κατηγορώντας ευθέως την εισαγγελική λειτουργό για λαικισμό. Η παρέμβαση Σκέρτσου δείχνει ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η σημερινή ενέργεια των συνδικαλιστικών οργάνων των νομικών και πως υπάρχει παρασκήνιο στην υπόθεση.

Πάντως είναι πρωτοφανές γεγονός για τα δεδομένα της χώρας υπουργός να παρεμβαίνει και να απαξιώνει εισαγγελική λειτουργό με αφορμή την αγόρευση της. Ο κ. Σκέρτσος από που θεωρεί πως η εισαγγελέας λαϊκίζει; Πως μπορεί στην ίδια δήλωση του να μιλά υποκριτικά περί δικαίου αίσθημα; Πως αντιλαμβάνεται την απονομή της δικαιοσύνης, με εξωθεσμικές πιέσεις και παρεμβάσεις;

Το θέμα είναι αν η δήλωση Σκέρτσου απηχεί τις θέσεις της κυβέρνησης και του Μεγάρου Μαξίμου , μιας και μιλάμε για των υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό.

 

Σχετικά Άρθρα

Δέκα ερωταπαντήσεις για το ενεργειακό κόστος και τα νέα μέτρα στήριξης

otavoice

Έξι βουλευτές υποψήφιοι στην εκλογή νέου προέδρου της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης

otavoice

Μπάιντεν: Θα εξέταζα να αποσυρθώ, εάν προέκυπτε ιατρικό πρόβλημα

otavoice

Γιατί η δήμαρχος του Παρισιού βούτηξε στον Σηκουάνα

otavoice

Φωτιά στο Σοφικό: Φόβοι για αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας

otavoice

Ρ. Μέτσολα: Οι προκλήσεις της Κύπρου είναι προκλήσεις της ΕΕ

otavoice