OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Πούντα Ζέζα, στο Λαύριο Αττικής-Εκκενώνονται οικισμοί

Εκκενώνονται για προληπτικούς λόγους οι οικισμοί Αγριλέζα, Αγ. Γεράσιμος, Καμάριζα και Σούνιο.Επίσης εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση ¨Ξένοιστο Μελίσσι”.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν λίγη ώρα σε δασική έκταση στο δήμο Λαυρεωτικής , στην περιοχή Πούντα Ζέζα. Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και στο σημείο επιχειρούν 33 πρυροσβέστες με 9 οχήματα, δυο πεζοπόρα τμήματα το ΜΕΤΠΕ και από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δυο αεροσκάφη καναντέρ και  ελικόπτερα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση λόγω της σοβαρότητας της πυρκαγιάς, στο σημείο μεταβαίνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Ήδη δόθηκε εντολή για ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων και των μέσων που επιχειρούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.Συγκεκριμένα αυτή την ώρα επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 19 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, δυο πεζοπόρα τμήματα και από αέρος επιχειρούν συνεχείς ρίψεις νερού 2 αεροσκάφη τύπου καναντέρ και 4 ελικόπτερα. Λόγω της σοβαρότητος της κατάστασης και για προληπτικούς λόγους δόθηκε εντολή εκκένωσης στους οικισμούς: Αγριλέζα, Αγ. Γεράσιμος, Καμάριζα και Σούνιο. Επίσης δόθηκε εντολή εκκένωσης της παιδικής κατασκήνωσης “Ξένοιαστο Μελίσσι”, που βρίσκεται στην περιοχή της Πούντα Ζέζα.

Ο δήμαρχος Λαυρίου Δημήτρης Λουκάς σε επικοινωνία ανέφερε ότι η πυρκαγιά είναι δύσκολη μιας και είναι σε πευκόφυτη περιοχή, ότι πάρθηκαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας των κατοίκων και πως καταβάλλεται κάθε προσπάθεια με την παρουσία του Υφυπουργού κ. Χαρδαλιά για τον έλεγχο του πύρινου μετώπου.

 

 

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας , μετά από εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και του Αρχηγού ΠΣ Στέφανου Κολοκούρη, μετέβη κλιμάκιο του σώματος στην περιοχή εκδήλωσης της πυρκαγιάς για να διερευνήσει τα αίτια που την προκάλεσαν.

 

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Πλάκα Λιτοχώρου – Εκκένωση της περιοχής

otavoice

Ευρυτανία: Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μάραθος

otavoice

Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός ενισχύει τις θέσεις του στο Κουρσκ

otavoice

Χαλκιδική: Νεκρό 8χρονο παιδί που κατέρρευσε μπροστά στους γονείς του

otavoice

ΗΠΑ: Η Χάρις συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία της – Τραμπ: «Είναι τρελή»

otavoice

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στους Φούρνους – Σε ύφεση το μέτωπο

otavoice