OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Για τις 14 Σεπτεμβρίου “οδεύει” το άνοιγμα των σχολείων

Για τις 14 Σεπτεμβρίου οδεύει το άνοιγμα των σχολείων με τα τωρινά επιδημιολογικά δεδομένα, σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην εκπομπή LIVE NEWS.

Ο κ. Πέτσας ερωτηθείς σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και τις αποφάσεις της σημερινής σύσκεψης με τον πρωθυπουργό, ανέφερε ότι είναι πιθανή κατά μία εβδομάδα η παράταση στο άνοιγμα των σχολείων με την υπάρχουσα  επιδημιολογική εικόνα.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι οι γονείς να φροντίσουν ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά τους στα αστικά κέντρα, στις οικείες τους, ώστε να έχουμε ένα διάστημα στο οποίο θα είναι με τις οικογένειές τους, θα περιορίσουν τις επαφές τους όσο είναι δυνατόν, για να μην ξεκινήσουμε τα σχολεία κατευθείαν από το σπίτι του παππού, από τις διακοπές γιατί αυτό ενέχει κίνδυνο μετάδοσης».

Ένα ακόμη στοιχείο που ενισχύει το σενάριο της 14ης Σεπτεμβρίου είναι το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προμήθεια των μασκών για μαθητές κια εκπαιδευτικούς που έχει ανατεθεί στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με κρατική επιχορήγηση στα 6,2 εκατομμύρια ευρώ.

Μόλις χθές το ΔΣ της ΚΕΔΕ έδωσε το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες προμήθειας που όπως ειπώθηκε στην συνεδρίαση θα απαιτηθεί ελάχιστος χρόνος 10 έως 12 ημερών, οπότε πριν της 8 Σεπτεμβρίου είναι εξαιρετικά δύσκολο να έχουν ολοκληρωθεί η διαδικασίες και οι μάσκες να βρίσκονται στα σχολεία. Όπως εξήγησαν μόνο για την συσκευασία και την αποστολή απαιτείται σημαντικός χρόνος. Αν και δεσμεύτηκαν να τρέξουν τις διαδικασίες είναι αμφίβολο αν θα είναι έτοιμοι πριν τις 8 Σεπτεμβίου.

Έτσι είναι εξαιρετικά πιθανό αν τα κρούσματα παραμείνουν στα τωρινά επίπεδα για να μην ζοριστεί το σύστημα και υπάρξουν αστοχίες με ελλείψεις σε μάσκες στα σχολεία να επιλεγεί η λύση της 14ης Σεπτεμβρίου που είναι πιο ασφαλής.

 

Σχετικά Άρθρα

Μπανγκλαντές: Δυνάμεις του στρατού αναπτύσσονται στους δρόμους

otavoice

Καιρός: Επιμένουν τα 40άρια το Σαββατοκύριακο – Πότε θα δροσίσει

otavoice

ΗΠΑ: Που αποδίδουν το παγκόσμιο ψηφιακό μπλακ άουτ

otavoice

Κίνα: 11 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι μετά από την κατάρρευση γέφυρας

otavoice

ΗΠΑ: 31 βουλευτές και 4 γερουσιαστές έχουν ζητήσει από τον Μπάιντεν να αποσυρθεί

otavoice

20 Ιουλίου 1974: Όταν η Κύπρος μάτωσε… 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή

otavoice