OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Επίθεση ισλαμιστή με 3 νεκρούς και τραυματίες στη Νίκαια της Γαλλίας- Φρίκη, αποκεφάλισε γυναίκα

Σκηνές πανικού διαδραματίστηκαν πριν από λίγο στη Νίκαια της Γαλλίας. Νέο χτύπημα ισλαμικού εξτρεμισμού.

Άνδρας  οπλισμένος με μαχαίρι σκότωσε τρεις πολίτες σε κοντινή απόσταση από τον  καθεδρικό ναό της Παναγίας της Νίκαιας.  Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μια γυναίκα αποκεφαλισμένη πιθανώς μέσα στο καθεδρικό ναό της Νοτρ Νταμ και ο δράστης την ώρα της επίθεσης φώναζε “Αλάχου Άκμπαρ”. Από τις πρώτες αναφορές έχει γίνει γνωστό ότι υπάρχει απροσδιόριστος αριθμός τραυματιών, από τον άγνωστο που μαχαίρωνε αδιακρίτως.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, μεταξύ των θυμάτων είναι μια 70χρονη γυναίκα, της οποίας ο δράστης της έκοψε το λαιμό μέσα στην εκκλησία. Ένας άνδρας, ο οποίος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου μέσα στην εκκλησία, ήταν ο νεωκόρος της. Το τρίτο θύμα, μια γυναίκα γύρω στα 40, μαχαιρώθηκε μέσα στην εκκλησία, αλλά κατάφερε να διαφύγει και να καταφύγει σε ένα γειτονικό μπαρ, όπου λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της.

Αυτός είναι ο ισλαμιστής- μακελάρης της Νίκαιας

Ο δράστης ονομάζεται Μπραχίμ Αουισαουί , Τυνήσιος και είναι 25 ετών, σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στις έρευνες. Όπως έγινε γνωστό έδρασε μόνος του, ενώ η αστυνομία τού πήρε τα δακτυλικά αποτυπώματα για να διαπιστώσει αν βρισκόταν στον κατάλογο των υπόπτων για τρομοκρατία. Ο Τυνήσιος εκτελεστής  έφθασε στην Ευρώπη μέσω του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα, στα τέλη Σεπτεμβρίου και στη Γαλλία στις αρχές Οκτωβρίου, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην υπόθεση.

Δικαστικές πηγές, απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, ανέφεραν πως η ταυτότητα του δράστη δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Η περιοχή αποκλείστηκε  και έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς υπήρχαν φόβοι ο δράστης να έχει τοποθετήσει εκρηκτικά. Η αντιτρομοκρατική εισαγγελία της Γαλλίας κλήθηκε να ερευνήσει τη ν επίθεση.  Σύμφωνα με μαρτυρίες ακούστηκαν πυροβολισμοί. Ο δήμαρχος της πόλης  Κριστιάν Εστροζί, δήλωσε λίγα λεπτά μετά την επίθεση πως ο δράστης έχει συλληφθεί και έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Νταρμανέν συνομίλησε  με τον δήμαρχο και ανακοίνωσε ότι διεξάγεται στο υπουργείο εσωτερικών έκτακτο συμβούλιο κρίσης.

Όπως έγινε γνωστό ο Πρόεδρος Μακρόν θα επισκεφτεί μέσα στη μέρα την Νίκαια. Ο Γάλλος πρωθυπουργός τόνισε πως η απάντηση της Γαλλίας θα είναι ηχηρή και αμείλικτη , προαναγγέλλοντας γαλλικό χτύπημα κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας. Επίσης έκανε γνωστό πως η χώρα ανέβασε τα επίπεδα συναγερμού στο ανώτερο επίπεδο.

Η τρομοκρατική ενέργεια, είναι σχετιζόμενη με την σύγκρουση της Γαλλίας με τον ισλαμικό εξτρεμισμό. Οι πρώτες ενδείξεις μιλάνε για χτύπημα σχετιζόμενο με το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθούν να επιβάλουν στη Γαλλία φανατικοί κύκλοι. Τις τελευταίες ημέρες μετά τον αποτρόπαιο αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμουέλ Πατί, για τα σκίτσα του  Μωάμεθ  το κλίμα έχει ηλεκτριστεί και ο Εμμανουέλ Μακρόν είναι αποφασισμένος να χτυπήσει αμείλικτα τον ισλαμικό φανατισμό. Η σύγκρουση με τον Ερντογάν που υποθάλπει και ενισχύει το θρησκευτικό φανατισμό είναι κάθετη, με τη Γαλλία να ζητά επιβολή κυρώσεων στην Άγκυρα.

Στη Νίκαια, ο δήμαρχος της πόλης ζήτησε να κλείσουν όλες οι εκκλησίες, όλοι οι χώροι λατρείας και όλοι οι δημόσιοι χώροι όπου υπάρχει ανησυχία. «Χρειαζόμαστε σημαντικές ενισχύσεις για να προστατεύσουμε ολόκληρη την πόλη και να καθησυχάσουμε τους πολίτες της Νίκαιας», συμπλήρωσε.

Μόλις χθες στη Λυών Αρμένιοι δέχτηκαν δολοφονική επίθεση με σφυριά και μαχαίρια από Γκρίζους Λύκους και Αζέρους που είχαν βγει στους δρόμους σκορπώντας πανικό και κάνοντας επίδειξη δύναμης.

 

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice