OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Αποκλειστικό: Το Μαξίμου άδειασε τον Ιερώνυμο- Το παρασκήνιο που άλλαξε την υπόσχεση για ανοιχτές Εκκλησίες

Έντονο παρασκήνιο για την απόφαση να μείνουν στην ουσία κλειστές οι Εκκλησίες την περίοδο των Χριστουγέννων. Άδειασε ο πρωθυπουργός τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και ακολούθησε τις παραινέσεις του λόμπι που έχει στοχοποιήσει την Εκκλησία προφασιζόμενο την επιδημιολογική κρίση.

Πληροφορίες εκ των έσω, αναφέρουν πως  στην επιτροπή τον λοιμωξιολόγων υπάρχει διχασμός διότι ένα μεγάλο ποσοστό τους θέλουν ακόμη και την απαγόρευση της θείας κοινωνίας και αυτό εισηγήθηκαν στην κυβέρνηση. Ο Μητσοτάκης  στην πρόσφατη επικοινωνία του είχε υποσχεθεί στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ανοιχτές εκκλησίες με μέτρα και έως 50 άτομα, κάτι που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό στο εκκλησίασμα που πιέζει να ασκήσει τα θρησκευτικά του αισθήματα.

Υπό την πίεση λοιμωξιολόγων αλλά και αντί εκκλησιαστικών κύκλων που καραδοκούν, άλλαξε την απόφαση του. Τώρα πως 50 πιστοί σε 300 τμ είναι υγειονομικά επικίνδυνοι, αλλά 50 επιβάτες σε συρμό του Μετρό στα 50τμ δεν είναι, μόνο η παράνοια της επιστημονικής επιτροπής και των πολιτικών μπορούν να εξηγήσουν. Η μεθόδευση είναι εξόφθαλμη.

Ο αρχιεπίσκοπος είναι εκτεθειμένος απέναντι στην ιεραρχία και στην Συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Τρίτης, αναμένεται να  πάρει αποφάσεις διαφορετικές από της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση θέλει να πετάξει το μπαλάκι στην εκκλησία την οποία έχει εργαλειοποιήσει πλήρως και στοχοποιήσει για να αποσείσει τις ευθύνες της.

Από τη μία η εκκλησία σηκώνει το βάρος του κοινωνικού έργου για το οποίο υπεύθυνη είναι η ελληνική πολιτεία και από την άλλη την στοχοποιεί και την στραγγαλίζει αφού κλείνουν οι ναοί. Περιμένουμε σοβαρή αντίδραση την Τρίτη εκτός και αν ενδιάμεσα κάποιοι επιχειρήσουν να εκβιάσουν τους Ιεράρχες, αν και το ρήγμα πλέον είναι αναπόφευκτο μετά και τη σημερινή απρεπή και προκλητική συμπεριφορά.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice