OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Μπάιντεν: Κογκρέσο και Πενς «να ενεργήσουν όπως θεωρούν πρέπον» για παραπομπή και καθαίρεση Τράμπ

Ο Τζο Μπάιντεν επικεντρώνεται στην προετοιμασία του ώστε να αναλάβει τα καθήκοντά του εντός του μήνα και θα αφήσει το Κογκρέσο, τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και το υπουργικό συμβούλιο του Ντόναλντ Τραμπ «να ενεργήσουν όπως θεωρούν πρέπον» όσον αφορά τα θέματα της παραπομπής και της επίκλησης της 25ης Τροπολογίας, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της μεταβατικής ομάδας του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου.

Ο εκπρόσωπος Άντριου Μπέιτς έδωσε αυτήν την απάντηση σε ερώτηση του πρακτορείου Reuters σχετικά με τις εκκλήσεις για παραπομπή του Τραμπ στο Κογκρέσο, με αφορμή την εισβολή των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο, την Τετάρτη.

«Ο εκλεγμένος πρόεδρος Μπάιντεν και η εκλεγμένη αντιπρόεδρος (Κάμαλα) Χάρις εστιάζουν στο καθήκον τους -την προετοιμασία ώστε να αναλάβουν τα καθήκοντά τους στις 20 Ιανουαρίου- και θα αφήσουν τον αντιπρόεδρο Πενς, το υπουργικό συμβούλιο και το Κογκρέσο να ενεργήσουν όπως εκείνοι κρίνουν σκόπιμο», είπε ο Μπέιτς.

Εν τω μεταξύ η Βουλευτής Κάθριν Κλάρκ δήλωσε πως οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα προχωρήσουν στην παραπομπή του Τραμπ.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να απομακρυνθεί από το αξίωμά του και θα προχωρήσουμε με κάθε εργαλείο που έχουμε για να διασφαλίσουμε ότι θα γίνει αυτό προκειμένου να προστατεύσουμε τη δημοκρατία μας», δήλωσε η Κλαρκ σε συνέντευξη στο CNN. Εάν ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς δεν επικαλεστεί την 25η Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος για την απομάκρυνση του Τραμπ, «εμείς θα προχωρήσουμε με την παραπομπή», ανέφερε η βουλευτής Κλάρκ.

Σχετικά Άρθρα

Παρίσι: Εκκενώθηκε το αεροδρόμιο Ορλί λόγω «απειλής για βόμβα»

otavoice

Έρχονται αλλαγές στο επίδομα ανεργίας

otavoice

Η British Airways αναστέλλει τις πτήσεις της μεταξύ Λονδίνου και Τελ Αβίβ

otavoice

Νασράλα: Η Χεζμπολάχ στόχευσε μόνο στρατιωτικές εγκαταστάσεις κοντά στο Τελ Αβίβ

otavoice

Έσπασε το «φράγμα» των 6 μέτρων ο Καραλής

otavoice

Μαίνεται για τέταρτη ημέρα η πυρκαγιά στο Παγγαίο Όρος

otavoice