OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ξάνθη: Καρναβαλικό ξεφάντωμα με πάνω από 1000 άτομα στην κεντρική πλατεία

Στην Ξάνθη πολύς κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους να γιορτάσει το καρναβάλι το βράδυ του Σαββάτου, έστω κι αν ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό. Μπορεί και χθες τα κρούσματα να ήταν στα ύψη, αλλά ο κόσμος έχει κουραστεί από τα μέτρα και θέλει να επιστρέψει στην κανονικότητα. Όμως, η άρση του lockdown φαίνεται ότι αργεί, αν και υπάρχει ένα πρώτο σχέδιο για σταδιακό άνοιγμα.

Αναφορικά με την Ξάνθη, ήδη από το απόγευμα του Σαββάτου η κίνηση στο κέντρο της πόλης ήταν αυξημένη, ενώ παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε κάποια επίσημη εκδήλωση για το καρναβάλι, αφού αυτές έχουν αναβληθεί λόγω του lockdown και φέτος, δεκάδες ήταν οι πολίτες που βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία. Εκεί άρχισαν να χορεύουν και να ανάβουν βεγγαλικά, σύμφωνα με το xanthinea.gr.

Πρόκειται για μια εικόνα που θυμίζει προ-κορωνοϊού εποχές, ενώ δεν ήταν λίγοι οι επαγγελματίες της εστίασης της περιοχής που έσπευσαν να εκφράσουν την απογοήτευση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το γεγονός ότι μόνο οι ίδιοι τελικά είναι κλειστοί, σχολιάζοντας πως «μόνο στις καφετέριες κολλάει ο κορωνοϊός»

Η αυξημένη συγκέντρωση του κόσμου προκάλεσε- αν και καθυστερημένα-  την κινητοποίηση των αρμόδιων  και αρχικά διεκόπη η μουσική που έπαιζε από τα ηχεία μέσα στην πόλη, ενώ έγιναν συστάσεις στους πολίτες να αποχωρήσουν.

 

Πηγή pagenews

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice