OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Εκλογές στην Σαξονία – ‘Ανχαλτ: Κερδίζει με 36% το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU)

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) προηγείται με εντυπωσιακή διαφορά στις κρατιδιακές εκλογές στην Σαξονία – ‘Ανχαλτ με 36% (+6,2), σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος από το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), η οποία σε κάποιες δημοσκοπήσεις κέρδιζε ακόμη και την πρωτιά στο ανατολικό κρατίδιο, φαίνεται να περιορίζεται στη δεύτερη θέση με 22,5% (-1,8).

Ακολουθούν η Αριστερά με σοβαρή πτώση στο 11% από το 16,3% των εκλογών του 2016, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με ποσοστό 8,5% (-2,1), οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 6,5% (+1,3) και οι Πράσινοι επίσης με 6,5% (+1,6).
Η μεγάλη ανησυχία όχι μόνο του CDU, αλλά και όλων των υπόλοιπων κομμάτων, ήταν το ενδεχόμενο η AfD να βρεθεί στην πρώτη θέση, κερδίζοντας έτσι το πρώτο της ομόσπονδο κρατίδιο.

Τα κόμματα είχαν ωστόσο αποκλείσει ήδη προεκλογικά οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνεργασίας με την ακροδεξιά για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Μέχρι τώρα η κρατιδιακή κυβέρνηση αποτελείτο από το CDU, το SPD και τους Πράσινους, οι οποίοι πάντως, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δεν επιβεβαιώνουν τα προγνωστικά για διπλασιασμό των ποσοστών τους.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice