OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Πύρινη κόλαση: Εκκενώνονται Βαρυμπόμπη και Αδάμες- Απειλούνται σπίτια

Πύρινη κόλαση στην Αττική. Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην φωτιά στην Βαρυμπόμπη, η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτη καίγοντας παρθένο δάσος. Ήδη έχει κλείσει η Εθνική Οδός στο ύψος της Λυκόβρυσης. Ακόμη, στάλθηκε μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους των περιοχών που απειλούνται.

Μήνυμα του 112 καλεί τους κατοίκους σε Βαρυμπόμπη και Αδάμες να εγκαταλείψουν την περιοχής και να κινηθούν με ασφάλεια προς Θρακομακεδόνες.

 

 Εκκένωση της περιοχής  – Στην πλατεία η φωτιά, καίγονται σπίτια

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα η φωτιά έφτασε  στην πλατεία της Βαρυμπόμπης, με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν την περιοχή. Σπίτια όπως φαίνεται στις εικόνες έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Πιο συγκεκριμένα, η επιχείρηση κατάσβεσης επικεντρώνεται σε τρεις εστίες: Στην Ανω Βαρυμπόμπη, στον Ιππικό Όμιλο, όπου έχουν απομακρυνθεί εργαζόμενοι και άλογα, ενώ το μέτωπο που ανησυχεί τις πυροσβεστικές δυνάμεις είναι αυτό που κινείται προς τον οικισμό Αδάμες. Εκεί, η Πυροσβεστική έχει στήσει ένα «τοίχος» από επίγειες δυνάμεις προκειμένου να αποτρέψουν την επέκταση της πυρκαγιάς.

Οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση του οικισμού Αδάμες, όπου κατευθύνεται η φωτιά.

Στο σημείο επιχειρούν και ισχυρές επίγειες δυνάμεις, με πάνω από 350 πυροσβέστες και 70 οχήματα. Παράλληλα, επιχειρούν 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 70 οχήματα και το ΜΕΤΠΕ .

Προληπτικά εκκενώθηκε η κατασκήνωση «Χαρούμενο Χωριό» στη Βαρυμπόμπη. Και τα 80 παιδιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο σταθμό του ΗΣΑΠ «Ειρήνη» και από εκεί τα παρέλαβαν οι γονείς τους.

Εστάλη νέο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής, προειδοποιώντας τους πολίτες να κλείσουν πόρτες και παράθυρα. «Αν είστε την περιοχή Μορτερού βόρεια του κόμβου Ερυθραίας κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες, ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού» αναφέρει το μήνυμα.

Στην περιοχή ακούγονταν εκρήξεις, πιθανότατα από μετασχηματιστές υψηλής τάσης ενώ έκλεισε η Εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας για προληπτικούς λόγους. Συγκεκριμένα, η Τροχαία έκλεισε την Εθνική Οδό, το ρεύμα προς Λαμία, στο ύψος της Λυκόβρυσης.

Οι οδηγοί δεν μπορούν να προχωρήσουν προς Λαμία στο ύψος της Λυκόβρυσης ενώ κλειστή είναι και στο ύψος του Αγίου Στεφάνου στο ρεύμα προς Πειραιά.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες εκκένωσης των εργοστασίων που βρίσκονται στη βιομηχανική ζώνη της περιοχής προκειμένου να απομακρύνουν τους εργαζόμενους με ασφάλεια, ενώ εντολή εκκένωσης έχει δοθεί και για τον Άγιο Στέφανο.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice