OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Μανόλης Βελεγράκης πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηνών – Η Δημοτική Επιτροπή

Ο δικηγόρος Μανόλης Βελεγράκης είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων. Ο κ. Βελεγράκης προτάθηκε από την παράταξη της πλειοψηφίας “Αθήνα Τώρα” και απέσπασε ευρεία αποδοχή από το Σώμα λαμβάνοντας 38 ψήφους.

Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε από την παράταξη “Αθήνα Ψηλά” ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Τεντόμας, ο οποίος έλαβε και αυτός 38 ψήφους.

Γραμματέας εκλέχθηκε από την παράταξη “Ανοιχτή Πόλη” η δημοτική σύμβουλος Αλεβυζάκη Δέσποινα, η οποία επίσης έλαβε 38 ψήφους.

Οι παρατάξεις Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας, Ελεύθεροι Αθηναίοι, Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα, Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, Αντικαπιταλιστική Ανατροπή για την Αθήνα απείχαν από την ψηφοφορία για την ανάδειξη του προεδρείου.

Ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ευχαρίστησε το Σώμα από καρδιάς για την εκλογή του με ευρεία πλειοψηφία καθώς επίσης και τον δήμαρχο για την εμπιστοσύνη και την τιμητική πρόταση. «Είναι αυτονόητο ότι η πόρτα του γραφείου μου είναι ανοικτή και το τηλέφωνό μου είναι στη διάθεση όλων των δημοτικών συμβούλων. Ήδη από τη Δευτέρα ξεκινάμε συνεργασία με τους επικεφαλής των παρατάξεων και με την ομάδα τους για πρακτικά ζητήματα διεξαγωγής των εργασιών του Δημοτικού Συμβουλίου μας», είπε ο κ. Βελεγράκης.

 «Χαίρομαι που είναι όλοι εδώ και συμμετέχουν στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο. Θέλουμε να διασφαλίσουμε την πολυφωνία, θέλουμε κριτική αξιολόγηση στο έργο μας.
Νομίζω ότι μπορούμε να βρούμε έναν τρόπο ώστε όλες οι παρατάξεις να παρουσιάζουν τις κριτικές τους απόψεις και τις θέσεις τους. Εμείς θέλουμε αξιολόγηση σε κάθε μας δράση» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου.

Κατά την εκλογή των μελών της Δημοτικής Επιτροπής η πλειοψηφία εξέλεξε 5 τακτικά μέλη και ισάριθμα αναπληρωματικά.

Εκλέχθηκαν τακτικά μέλη κατά σειρά οι Ρωξάνη Μπέη, Γραμματικογιάννης Ανδρέας, Γιάνναρος Γιώργος, Γεωργιάδης Θωμάς και Γιαννοπούλου Καλλιόπη. Αναπληρωματικά μέλη είναι οι Ζωντήρου Ελένη, Χαρλαύτης Παναγιώτης, Αγρογιάννη Ζαχαρούλα, Καββαθάς Τρύφων και Σκουμπουρδή Άρτεμις. 

Η μειοψηφία εξέλεξε τρία τακτικά μέλη και τρία αναπληρωματικά, όλα από την παράταξη Μπακογιάννη. Τακτικά μέλη εξελέγησαν οι Κολλάτος Σάκης, Καλαμπόκας Μανόλης, Αβραμίδης Νίκος και αναπληρωματικά μέλη οι Γκαγκάκη Κατερίνα, Τεντόμας Χρήστος και Βουλγαράκης Γιώργος. 

Ποιος είναι ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου 

Ο Μανόλης Βελεγράκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1974 με καταγωγή από το Οροπέδιο Λασιθίου. Είναι δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε μεταπτυχιακούς τίτλους στο Πανεπιστήμιο Paris II στο δημόσιο δίκαιο και στο διοικητικό οικονομικό δίκαιο. Είναι Διδάκτορας δημοσίου δικαίου της Νομική Σχολή Αθηνών με διατριβή στη θεματική της δημόσιας περιουσίας. Δικηγορεί ιδίως στα διοικητικά δικαστήρια και ασχολείται με υποθέσεις δημοσίου δικαίου, δημοσίων συμβάσεων και δικαίου της ενέργειας συμβουλεύοντας και εκπροσωπώντας ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις. Έχει διατελέσει Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών του ΔΕΔΔΗΕ, Ειδικός Συνεργάτης στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Λασιθιωτών Αττικής «Ο Δικταίος». Ενεργός πολιτικά, έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα νομικού, πολιτικού και κοινωνικού πριεχομένου στον τύπο και σε ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice