OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Ήλιδας: Παρέμβαση στον ΕΛΓΑ για τα σοβαρά προβλήματα στην αγροτική παραγωγή λόγω καύσωνα

Ισχυρό πλήγμα έχουν δεχθεί το φετινό καλοκαίρι οι αγρότες του Δήμου Ήλιδας εξαιτίας του παρατεταμένου και ακραίου καύσωνα, ο οποίος συνεχίζεται τις τελευταίες 60 ημέρες με τις υψηλότερες θερμοκρασίες που έχουν παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια.

Αγροτικές καλλιέργειες που βρίσκονταν στο τελικό στάδιο της συγκομιδής, όπως το καρπούζι, το πεπόνι, η τομάτα (βιομηχανική και επιτραπέζια), η μελιτζάνα, η πιπεριά και γενικά οπωροκηπευτικά ή στη φάση της καρποφορίας, όπως η ελιά, εκτέθηκαν σε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες και καταστράφηκαν είτε μερικώς είτε ολοκληρωτικά, οδηγώντας σε απόγνωση τους παραγωγούς.

Ο Δήμος Ήλιδας προχώρησε σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις σε σχετικές αναγγελίες προς τον ΕΛΓΑ και ήδη έχει δεχτεί μεγάλο αριθμό αιτήσεων αγροτών, ενώ όσοι παραγωγοί έχουν υποστεί ζημιά από τις υψηλές θερμοκρασίες καλούνται να ενημερώσουν άμεσα τους κατά τόπους αρμόδιους ανταποκριτές ΕΛΓΑ.

Η κλιματική αλλαγή προκαλεί αλυσιδωτές καταστροφές και ο πρωτογενής τομέας δοκιμάζεται σκληρά, με τα φαινόμενα να αναμένεται να ενταθούν το επόμενο διάστημα της έντονης λειψυδρίας και της ξηρασίας.

Ο Δήμος μας, παραμένοντας στο πλευρό των αγροτών, απευθύνει έκκληση προς τον ΕΛΓΑ προκειμένου να επισπεύσει τις διαδικασίες εκτίμησης των ζημιών και αποζημίωσης των παραγωγών, ώστε να καταφέρουν να σταθούν στα πόδια τους και να επιβιώσουν.

Σχετικά Άρθρα

Μουσική πανδαισία με το «5ο Opera Gala Δημήτρης Καβράκος» στα Τρίκαλα

otavoice

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

otavoice

Πανώλη αιγοπροβάτων: Στο Νότιο Αιγαίο επιτρέπονται οι μετακινήσεις ζώων μόνο για άμεση σφαγή

otavoice

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανάδοχοι έργων σε Πρέβεζα, Άρτα, Θεσπρωτία

otavoice

Δ. Πλατανιά: Αποκαλυπτήρια του νέου Μνημείου Εκτελεσθέντων, στο Μαρτυρικό Κακόπετρο

otavoice

Δημοτική Αρχή Πετρούπολης: Όχι στις συγχωνεύσεις, καμιά μετακίνηση μαθητή

otavoice