OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμαρχος Λαρισαίων: “Δεν έχουμε καμιά σχέση με μηνύσεις σε πολίτες που δεν γκρέμισαν τα σπίτια τους…”

Απάντηση στο θέμα που ήρθε χθες στη δημοσιότητα, αναφορικά με μηνύσεις σε ανθρώπους που δεν έχουν γκρεμίσει τα σπίτια τους που επλήγησαν από το σεισμό και τις πλημμύρες, έδωσε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος. Αναλυτικά ανέφερε:

“Ο Δήμος Λαρισαίων δεν έχει καμία σχέση για μηνύσεις σε ανθρώπους που δεν έχουν γκρεμίσει τα σπίτια τους που επλήγησαν από το σεισμό και τις πλημμύρες. Η καταγραφή των κτισμάτων αυτών έχει γίνει από τη ΔΑΕΦΚ που κοινοποιεί το πόρισμα στις αρμόδιες υπηρεσίες, μία από αυτές είναι και ο Δήμος που έχει την πληροφόρηση αυτή από το πόρισμα της ΔΑΕΦΚ, δεν έχει προχωρήσει λοιπόν η Πολεοδομία του Δήμου στις αυτοψίες αυτές. Το προηγούμενο διάστημα γίναν έξι κατεδαφίσεις στην περιοχή του Κουτσοχέρου, έχουν μείνει κάποια ακίνητα που δεν κατεδαφίστηκαν. Ίδια κατάσταση επικρατεί και σε υπόλοιπα χωριά του Δήμου Λαρισαίων.

Εμείς ως Δήμος Λαρισαίων ζητήσαμε χρηματοδότηση από το αρμόδιο υπουργείο για να προχωρήσουμε σε κατεδαφίσεις επικίνδυνων και ετοιμόρροπων κτισμάτων. Πριν λίγες ημέρες βγήκε πρόσκληση για ποσό 200.000 ευρώ και είμαστε σε διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών για να εγκριθεί η όλη διαδικασία. Μόλις γίνει αυτό, θα γίνει η ιεράρχηση από την αρμόδια υπηρεσία και θα προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις το συντομότερο δυνατό”.

Σχετικά Άρθρα

Ο Πρόεδρος του Ι.Τ.Α. μετείχε στην Επιτροπή Περιφερειών του Κοινοβουλίου

otavoice

Δ. Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας: Εκδήλωση συμπερίληψη και ευαισθητοποίηση

otavoice

Θερμή υποδοχή στο Δημαρχείο Ιωαννίνων για την αποστολή του Ζωγραφείου Λυκείου Κωνσταντινούπολης

otavoice

H Παράκαμψη Χαλκίδας μοναδικό θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

otavoice

ΠΒΑ: Σύσκεψη εργασίας Κ. Μουτζούρη με δήμαρχο Μυτιλήνης

otavoice

Π. Θεσσαλίας: Ενίσχυση και εκσυγχρονισμός των υποδομών του τομέα Υγείας

otavoice