OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Η ΛΑΣΥ Νέας Ιωνίας για την λειτουργία του Διαπολιτισμικού Σχολείου

Δήλωση του Πέτρου Αλέπη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Ιωνίας και δημοτικού συμβούλου για το μεγάλο πρόβλημα λειτουργίας του Διαπολιτισμικού Σχολείου στη Ν. Ιωνία

«Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή στήριξε με όλες του τις δυνάμεις τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς του Διαπολιτισμικού Σχολείου στην Αλσούπολη της Νέας Ιωνίας στο μεγάλο πρόβλημα λειτουργίας που αντιμετωπίζουν. Έφερε το θέμα στη Βουλή, στο Περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο.

Η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου έρχεται αντιμέτωπη με την αναλγησία του κράτους, το οποίο δεν έχει φροντίσει, ενώ μπαίνει σε λίγες μέρες ο Οκτώβρης, να εξασφαλίσει το στοιχειώδες, δηλαδή ένα πούλμαν για τη μεταφορά των μαθητών του ολοήμερου! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι μετανάστες γονείς να επιβαρύνονται με τη μεταφορά των παιδιών τους, σε ώρες δικής τους εργασίας, ή να πληρώνουν ακόμη και ταξί κάθε μέρα για να μπορέσουν τα παιδιά τους να μάθουν γράμματα!

Πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη ότι οι λαϊκές ανάγκες θεωρούνται κόστος, δεν παίρνονται ούτε τα βασικά μέτρα για να μπορέσουν να ικανοποιηθούν οι πιο άμεσες προϋποθέσεις, ακόμη και για την πρόσβαση των μαθητών στο σχολείο. Η Περιφέρεια, που στην αρμοδιότητά της είναι το συγκεκριμένο θέμα, ουσιαστικά έχει σηκώσει «τα χέρια ψηλά» και καλεί σε υπομονή μέχρι να ξαναγίνει διαγωνισμός. Η Λαϊκή Συσπείρωση, με παρέμβασή της στον Δήμο Νέας Ιωνίας, πέτυχε να εγκριθεί ένα κονδύλι ώστε, έστω για έναν μήνα, να καλυφθεί το κενό με έξοδα του Δήμου. Όμως και αυτή η προσωρινή λύση έχει σκοντάψει στο γαϊτανάκι του αστικού κράτους, στην κουραστική μετάθεση ευθυνών από τον έναν στον
άλλο, στην αναμονή των εκπαιδευτικών και των γονέων, που πραγματικά υφίστανται μια απαράδεκτη ταλαιπωρία. Ο κίνδυνος, όχι απλώς να χάνονται διδακτικές ώρες, αλλά ακόμη και να φύγουν μαθητές από το σχολείο, άρα και να μειωθούν οι θέσεις των εκπαιδευτικών είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός.

Το ΚΚΕ απαιτεί να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα. Επιτέλους, οι διάφοροι παράγοντες της κυβέρνησης και της Περιφέρειας να σταματήσουν να κρύβονται και να εξασφαλίσουν την δωρεάν και ασφαλή μετακίνηση των μαθητών.

Το ΚΚΕ στηρίζει όλες τις κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών και γονιών για να μπορέσουν οι μαθητές να παρακολουθήσουν χωρίς άλλα προβλήματα τα μαθήματά τους».

Σχετικά Άρθρα

Δ.Σερβίων: Δωρεάν καυσόξυλα σε Μεταξά, Ελάτη και Καστανιά

otavoice

Δ.Βύρωνα: Η Τ. Καφατσάκη στο διαδημοτικό-διαπεριφερειακό φόρουμ του “Cities4her”

otavoice

Τρία νέα ηλεκτροκίνητα επιβατικά οχήματα στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

otavoice

Ι. Ντούμος: «Το πρώτο βήμα συνεργασίας σε πολιτιστικό-τουριστικό επίπεδο»

otavoice

Παπάγου-Χολαργός στην πρώτη γραμμή για την Παγκόσμια Ημέρα Καθαριότητας

otavoice

Δ.Ιωαννιτών: Βιοκλιματική αναβάθμιση 9 σχολικών αυλών με συμμετοχικές διαδικασίες

otavoice