OTA VOICE
Uncategorized Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ο Χρ. Αναστασίου μας εξηγεί: “Η Μακεδονία σημείο αναφοράς και ανάπτυξης για τη Θεσσαλονίκη”

Συνέντευξη για τις θέσεις του συνδυασμού Δύναμη Πολιτών παραχώρησε στο otavoice ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης κ. Αναστασίου Χρήστος αναφορικά με το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών και τα επόμενα βήματα μια δημοτικής αρχής Ψωμιάδη.

Κύριε Αναστασίου, γνωρίζουμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο σας στον αγώνα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών μέσα από την Επιτροπή Αγώνα για τη Μακεδονία Θεσσαλονίκης και από την Ομοσπονδία Ορθόδοξων και Πατριωτικών Σωματείων. Ποια η θέση του συνδυασμού Δύναμη Πολιτών?

Πρόκειται για μια ξεκάθαρα προδοτική συμφωνία, η οποία μεσομακροπρόθεσμα θα επιδιώξει τον ακρωτηριασμό της ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ από το ελληνικό κράτος. Ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να κάνει εξωτερική πολιτική. Εξαιτίας όμως της ατολμίας των φορέων που πρέπει να δράσουν, θα παλέψουμε από την πλευρά μας με κάθε νόμιμο τρόπο για την ανατροπή της. Δεν δεχόμαστε καμία σύνθετη ονομασία. Εξαιτίας της εθνικής κρισιμότητας του ζητήματος δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε σε πολιτικό επίπεδο με αυτούς τους λίγους που βλέπουν «Μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα  Δεν θα υπάρχει χρόνος για άσκοπες συζητήσεις με εκπροσώπους εθνομηδενιστικών τάσεων και προτάσεων.

Κύριε Αναστασίου, σαν δημοτική αρχή ποια θα είναι η πολιτική σας στο εθνικό ζήτημα;

1.Η καταπολέμηση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα γίνει μέρος της καθημερινότητας μας. Με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής θα συσταθεί «Μέτωπο Αγώνα» από ειδικούς εμπειρογνώμονες – εθελοντές που θα επιχειρήσουν μέσα από νόμιμα μέσα την καταγγελία της συμφωνίας σε όλα τα διεθνή φόρα.

2.Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ως δήμαρχος της πρωτεύουσας της Μακεδονίας δεν πρόκειται ποτέ να υποδεχθεί και να προσφωνήσει επίσημο από την γειτονική χώρα με την ονομασία που της χάρισε η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών.

Κύριε Αναστασίου ο συνδυασμός σας Δύναμη Πολιτών πως στοχεύει να αναδείξει την Ιστορία και τον πολιτιστικό πλούτο της Μακεδονίας , για την ενίσχυση του τουρισμού και κατ επέκταση της συνολικής ανάπτυξης του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής;

Η Δύναμη Πολιτών έχει επεξεργαστεί ένα συνολικό πρόγραμμα για την ανάδειξη της σημαντικότητας της Μακεδονίας που αποτελεί πόλο έλξης παγκοσμίως. Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από 14 σημεία που προτείνουμε και πιστεύουμε ότι θα δώσουν την ώθηση και την δυναμική που έχουμε ανάγκη για να μπορέσουμε να αναδείξουμε την Ιστορία και τον Πολιτισμό αλλά και να φέρουμε την πολυπόθητη ανάπτυξη.Τα σημεία αυτά είναι:

  1. Επιχείρηση ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων.
  2. Ανάδειξη και προώθηση της βυζαντινής ιστορίας της πόλης και παράλληλα της Ελληνορθόδοξης παράδοσης δημιουργώντας σύνδεση μεταξύ των μνημείων και των ορθοδόξων εκκλησιών της βυζαντινής περιόδου, κυρίως της πόλης μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας.
  3. Συνεργασία με τους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας ώστε να επιδιώξουμε τουριστική ενοποίηση του πλούσιου αρχαιολογικού υλικού, μνημείων και πόλεων μέχρι και την νεότερη ιστορία της Μακεδονίας, του Μακεδονικού αγώνα, των βαλκανικών πολέμων και μέχρι την απελευθέρωση της πόλης στο 2ο Παγκόσμιο πόλεμο.
  4. Τουριστική διασύνδεση των μουσείων, μνημείων και αρχαιολογικών χώρων της κεντρικής Μακεδονίας για συνδυασμένες επισκέψεις με κοινό εισιτήριο και ανάλογα τουριστικά δρομολόγια.
  5. Ενίσχυση των ιδιωτικών προσπαθειών δημιουργίας αντίστοιχων χώρων πολιτισμού και μουσείων για την ανάδειξη των ηθών και εθίμων, ενδυμασίας, τοπικών χορών και εξειδικευμένων τεχνητών ως μέρος της κουλτούρας των ντόπιων Ελλήνων καθώς και των Ελληνικών πληθυσμών που εγκαταστάθηκαν στην αγκαλιά της φιλόξενης Μακεδονίας όταν εκδιώχθηκαν από τις πατρογονικές τους ρίζες στην Ιωνία, τον Πόντο, την Θράκη και άλλες περιοχές.
  6. Συμμετοχή δήμου σε μεγάλες κλαδικές εκθέσεις του τουρισμού για την προβολή και την προώθηση της Θεσσαλονίκης ως σημαίνοντος τουριστικού προϊόντος.
  7. Προβολή τοπικής κουζίνας και οινοποιητικών παραγωγών του Δήμου και της ευρύτερης κεντρικής Μακεδονίας σε μεγάλες εκθέσεις με στόχο την ένταξη τους σε ολοκληρωμένα προγράμματα τουριστικής αξιοποίησης.
  8. Συνεργασία με ξένα τουριστικά γραφεία για προσέλκυση και ελλιμενισμό ξένων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
  9. Δημιουργία μνημείων και τοποθέτηση προτομών ηρώων με σκοπό την υπενθύμιση της ιστορίας και των αγώνων του Έθνους.
  10. Τοποθέτηση πινακίδων με αναγραφή της ιστορικότητας των ονομασιών των δρόμων στην Ελληνική και την Αγγλική Γλώσσα.
  11. Ανάπλαση των γειτονιών της Άνω Πόλης και τουριστική αξιοποίηση των Κάστρων της Πόλης .
  12. Προστασία, συστηματικός καθαρισμός και περιποίηση των μνημείων της πόλης
  13. Πολιτιστικές δράσεις σε κάθε γειτονιά
  14. Επανασυγκρότηση δημοτικής ορχήστρας του δήμου

 

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice

Ο Κ. Πελετίδης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, για την πυρκαγιά της 9ης Ιουλίου

otavoice