OTA VOICE
Uncategorized Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Στο παλιό λιμάνι των Χανίων ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή Σημανδράκη

Σε έντονο συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Παναγιώτη Σημανδράκη και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χανίων στην πλατεία Κατεχάκη στο παλιό λιμάνι.

Την τελετή αγιασμού πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ. κ. Δαμασκηνός, ενώ στην ορκωμοσία παρευρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου, κ. κ. Αμφιλόχιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, Δήμαρχοι, αυτοδιοικητικά στελέχη καθώς και εκπρόσωποι των αρχών και των φορέων της πόλης.

Η τελετή ορκωμοσίας έγινε για πρώτη φορά σε ανοιχτό χώρο,είθιστε μέχρι σήμερα να γίνεται εντός του δημοτικού κτιρίου, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού σηματοδοτώντας όπως είχε σημειώσει και επανέλαβε και σήμερα ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης μια νέα αντίληψη που θέτει σε προτεραιότητα τα ζητήματα του δημόσιου χώρου, της διαφύλαξης και ανάδειξης του μοναδικού ιστορικού και αρχιτεκτονικού πλούτου των Χανίων. Οι δημότες όπως επεσήμανε ο νέος δήμαρχος Χανίων,θα έχουν άμεση πρόσβαση στην διοίκηση μέσα από ένα πρότυπο αυτοδιοίκησης ανοιχτών και διαφανών διαδικασιών.

Σημαντική είναι η διάθεση συνεργασίας της πλειοψηφίας των δημοτικών παρατάξεων, στην προσπάθεια να ενώσουμε όλους τους Χανιώτες, πρόσθεσε ο νέος δήμαρχος.

 

Ο απερχόμενος δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας παραδίδοντας τη σκυτάλη στον νέο δήμαρχο, επεσήμανε οτι  αφήνει πίσω του  ένα σημαντικό έργο που απαιτεί να υπάρξει συνέχεια , αφήνοντας μια πόρτα  συνεργασίας με την παράταξη της πλειοψηφίας ,τονίζοντας οτι θα στηρίξει το έργο της δημοτικής αρχής  αν αυτή ακολουθήσει την πορεία που έχει χαραχθεί.

Σχετικά Άρθρα

Κ. Τζιούμης: «Με συνεργασίες κάνουμε δουλειά για τα σχολεία του τόπου μας»

otavoice

Δ.Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας, λόγω καύσωνα

otavoice

Συναντήσεις για σημαντικά ζητήματα του Δήμου Κω, είχε στην Αθήνα ο Θ. Νικηταράς

otavoice

Δ.Πυλαίας-Χορτιάτη: Φόρος Τιμής για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στο Ασβεστοχώρι

otavoice

Δ.Ηλιούπολης: Ανυπόστατο ψεύδος η δήθεν παραχώρηση Δημοτικού χώρου για εκδήλωση

otavoice

Τελετή Λήξης για τα θερινά προγράμματα του Δήμου Ιλίου

otavoice