OTA VOICE
Uncategorized Ροή Ειδήσεων Γενική

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις 20 Φεβρουαρίου για τον επταετή προϋπολογισμό της Ε.Ε.

Έκτακτη σύνοδο κορυφής των 27 ηγετών της Ε.Ε., συγκάλεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σάρλ Μισέλ, για τις 20 Φεβρουαρίου, με ατζέντα συζήτησης τον επόμενο επταετή  προϋπολογισμό της Ένωσης.

«Ήρθε ο καιρός να καταλήξουμε σε συμφωνία για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο», τονίζει στην ανακοίνωσή του, αναφερόμενος στον προϋπολογισμό της περιόδου 2021-27.

«Οποιαδήποτε αναβολή θα δημιουργούσε σοβαρά πρακτικά και πολιτικά προβλήματα και θα έθετε σε κίνδυνο τη συνέχιση των τρεχόντων προγραμμάτων και των πολιτικών μας, αλλά και την έναρξη καινούριων», συνέχισε, καλώντας όλες τις χώρες να βρουν κοινά σημεία σύγκλισης και να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.

Η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ σημαίνει ότι τα διαθέσιμα χρήματα θα είναι λιγότερα, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζητά να υπάρξει χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και του μεταναστευτικού.

Ο Μισέλ αναφέρει στην ανακοίνωση ότι η σύνοδος θα ξεκινήσει στις 20 Φεβρουαρίου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να διαρκέσει για πάνω από μία ημέρα.

Σχετικά Άρθρα

Mpox: Ο ΠΟΥ κηρύσσει το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού διεθνώς

otavoice

Δεκαπενταύγουστο με 40άρια και ισχυρά μελτέμια – Η πρόγνωση ανά περιοχή

otavoice

Φωτιά στην Αττική: «Κόκκινες» 78 κατοικίες και συνολικά 92 ακατάλληλες προς χρήση

otavoice

28 ημέρες πυρκαγιά κατακαίει το όρος Όρβηλος- Μηνυτήρια αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών

otavoice

Η Ουκρανία κατέλαβε την πόλη Σούτζα, δυνάμεις της εισχώρησαν στη ρωσική επικράτεια

otavoice

Καιρός: Ζέστη και μποφόρ στο Αιγαίο

otavoice