OTA VOICE
Uncategorized Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Αποκλειστικό-Ο Δήμος Ωρωπού σταμάτησε υπαίθριο μπάρμπεκιου μεταναστών στην Πάρνηθα (βίντεο)

Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκονται οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού αρχούσης της αντιπυρικής περιόδου αλλά και των σοβαρών προβλημάτων που δημιουργεί η λειτουργία των δομών μεταναστών στη Μαλακάσα.

Σήμερα, μετά από συντονισμένη επέμβαση της δημοτικής αρχής και με την συνδρομή κλιμακίου του πυροσβεστικού  σώματος σταμάτησε παράνομο υπαίθριο μπάρμπεκιου που έστησαν ομάδες μεταναστών που φιλοξενούνται στη δομή Μαλακάσας, μέσα σε δασική περιοχή.

Όπως κατέγραψε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του otavoice.gr στην περιοχή Σφενδάλη Μαλακάσας, μέσα σε παρθένο δάσος, μεγάλος αριθμός μεταναστών που εξήλθαν από τη δομή και ανέβηκαν πεζοί εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα, προσπάθησε να στήσει υπαίθριο γλέντι. Αμέσως έγιναν αντιληπτοί από τον Αντιδήμαρχο Μαλακάσας Κωνσταντίνο Λίτσα  που ενεργούσε προληπτικά στην περιοχή , ο οποίος επικοινώνησε με το δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη.

Ακαριαία σήμανε συναγερμός και υπήρξε άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού. Ο δήμαρχος Ωρωπού ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τις αστυνομικές αρχές, ενώ έστειλε στο σημείο οχήματα της πολιτικής προστασίας του δήμου με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Λίτσα.

Οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας κατέσβησαν με μάνικες τις φωτιές που είχαν ανάψει μέσα σε δασική έκταση οι μετανάστες και τους ενημέρωσαν ότι αυτό είναι παράνομο και επικίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια.

Η επέμβαση ήταν άμεση και σωτήρια. Τρέμουν στην ιδέα τι θα μπορούσε να είχε συμβεί.

 

Ο κ. Λίτσας μας εξηγεί ότι “αυτό δεν γίνεται πρώτη φορά και υπάρχει άμεσος κίνδυνος να προκληθεί πυρκαγιά με απρόβλεπτες συνέπειες μιας και μιλάμε για τους πρόποδες της Πάρνηθας. Έχουμε διαμαρτυρηθεί επανειλημμένως στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και στο Προστασίας του Πολίτη για τους κινδύνους που εγκυμονεί η λειτουργία της ανοιχτής δομής στην περιοχή μας. Έκτος από τα προβλήματα ασφάλειας και υγιεινής στα χωριά μας αντιμετωπίζουμε ειδικά τώρα που μπαίνουμε σε θερινή περίοδο με υψηλές θερμοκρασίες σοβαρότατο πρόβλημα από την έλλειψη παιδείας που έχουν σε ζητήματα πολιτικής προστασίας και οι πράξεις τους εγκυμονούν κινδύνους”.

Ο  δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης έχει προβεί σε συνεχείς εκκλήσεις και διαμαρτυρίες και ζητά να μπουν κανόνες στην λειτουργία της δομής Μαλακάσας και να μετατραπεί από ανοιχτή σε κλειστή δομή. Είναι μια περιοχή περιβαλλοντικά ευαίσθητη και ανα πάσα στιγμή μπορεί να γίνει παρανάλωμα του πυρός, από την απρόβλεπτη και ανεξέλεγκτη συμπεριφορά των μεταναστών.

“Σήμερα προλάβαμε, αύριο μπορεί να μην προλάβουμε το κακό. Ο δήμος δεν μπορεί να περιφρουρήσει χιλιάδες στρέμματα δάσους. Θα πρέπει να μπουν κανόνες λειτουργίας στις δομές και να απαγορευτεί η πρόσβαση τους μέσα στο δάσος. Βρίσκονται εδω αιτούντες άσυλο, δεν μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς κανένα περιορισμό. Θα επικοινωνήσουμε εκ νέου με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και θα του ζητήσω να επισπευσθεί η υλοποίηση των προτάσεων μας , πριν κληθούμε να αντιμετωπίσουμε δυσάρεστες καταστάσεις”.

Στην περιοχή υπάρχει έντονος αναβρασμός και προβληματισμός μεταξύ των κατοίκων που νιώθουν ανυπεράσπιστοι, μιας και οι φιλότιμες προσπάθειες του δήμου δεν αρκούν και οργανώνεται για τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας δημόσια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιοχή της Μαλακάσας.

Σχετικά Άρθρα

Για πρώτη φορά στο δήμο Θερμαϊκού, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου

otavoice

Στη μάχη κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Σοφικό, οι δυνάμεις του δήμου Κορινθίων

otavoice

ΠΔΕ: 15 εκατ. ευρώ σε νέα έργα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων

otavoice

Το Happy Traveller στο δημαρχείο της Τήλου (βίντεο)

otavoice

Ευρεία σύσκεψη με συμμετοχή δημάρχων, για τον προαστικό Δυτικής Αττικής

otavoice

Π.Στ.Ε: Χρηματοδότηση Κέντρων Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρίες

otavoice