OTA VOICE
Uncategorized Ροή Ειδήσεων Γενική

Γκάφα ολκής από το Υπουργείο Πολιτισμού: “Αδιευκρίνιστες οι συνθήκες θανάτου του Παύλου Μελά”

Γκάφα ολκής από το Υπουργείο Πολιτισμού, όπου σε επίσημη ανακοίνωση του με αφορμή την αναστύλωση της οικίας του Παύλου Μελά στην Κηφισιά, καταλήγει πως οι συνθήκες θανάτου του ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Την οικία του Παύλου Μελά στην Κηφισιά  επισκέφτηκαν την περασμένη Παρασκευή η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη , Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής , σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η εξοχική οικία της οικογένειας Μελά , όπως αναφέρει η ανακοίνωση, εγκαταλείφθηκε στη δεκαετία του ’80. Το 1982 κηρύχτηκε από το υπουργείο Πολιτισμού μνημείο και αφέθηκε στο χρόνο.Τα σχέδια της είχε κάνει ο ίδιος ο Παύλος Μελάς.Τον Αύγουστο 1904, με παρέμβασή του πρωθυπουργού Γεώργιου Θεοτόκη, ο Παύλος Μελάς διορίστηκε αρχηγός των σωμάτων που δρούσαν στην περιοχή του Μοναστηρίου και της Καστοριάς. Αναχώρησε από αυτό το σπίτι, με πάσα μυστικότητα, αποχαιρετώντας μόνο τα παιδιά του. Ήταν βέβαιος ότι δεν θα επέστρεφε, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η αποκατάσταση της οικίας Μελά , σύμφωνα με το ΥΠΠΟΑ, γίνεται με απόλυτη ακρίβεια χάρη στα σχέδια που υπήρχαν, το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αλλά και τη ζωντανή μαρτυρία της Ναταλίας Ιωαννίδη, εγγονής του Ήρωα Μακεδονομάχου, που περνούσε τα καλοκαίρια της σ’ αυτό το σπίτι της γιαγιάς, με τον αδελφό της. Η κ. Ιωαννίδη δώρισε την οικία Παύλου Μελά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Η αποκατάστασή της, μετά από τις κατά νόμον εγκρίσεις από τα αρμόδια όργανα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, υλοποιείται χάρη στη γενναία χορηγία του Δραμινού, Άρη Θεοδωρίδη.

Οικία Παύλου Μελά, Φωτογραφία EUROKINISSI 

Αδιευκρίνιστες οι συνθήκες θανάτου του Παύλου Μελά, ισχυρίζεται το ΥΠΠΟΑ

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ καταλήγοντας αναφέρει:  “Η οικία Μελά κομμάτι από τη ζωή ενός σπουδαίου Έλληνα και μακεδονομάχου, που θυσιάστηκε στα 34 του χρόνια, θα παραδοθεί στη Σχολή Ευελπίδων στις 14 Οκτωβρίου. Είναι η ημέρα που συμπληρώνονται 116 χρόνια από το θάνατό του στη Σιάτιστα, από πυρά οθωμανικού αποσπάσματος, αν και παραμένουν αδιευκρίνιστες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε”.

Τι σημαίνει αδιευκρίνιστες; Ότι μπορεί τελικά και να μην σκοτώθηκε από τουρκικά πυρά. Αν διαβάσουμε στην ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, σε μια υιοθέτηση την ανθελληνικής προπαγάνδας και της προσβολής της μνήμης του Παύλου Μελά ,παρουσιάζονται διάφορες ψευτοεκδοχές για τις συνθήκες θανάτου του. Γίνεται αναφορά ότι,είτε σκοτώθηκε από πυρά συντρόφων του, είτε αυτοκτόνησε. Μάλιστα στο Wikipedia γίνεται η ίδια ακριβής αναφορά με το Υπουργείο Πολιτισμού, περί αδιευκρίνιστων συνθηκών θανάτου, του Ήρωα Μακεδονομάχου.

Οι ανακοινώσεις της πολιτείας για την ελληνική ιστορία και τα πρόσωπα που έγραψαν λαμπρές σελίδες,  γράφονται με πηγή το Wikipedia;

Η οποιαδήποτε αναφορά από επίσημο κυβερνητικό όργανο,σε επίσημη ανακοίνωση  αποτελεί και επίσημη θέση της Ελληνικής Δημοκρατίας. Στην ουσία δίνεται χώρος στην προπαγάνδα αποδόμησης του Παύλου Μελά, που εντέχνως προσπαθεί να μειώσει την αξία του ανδρός και να δημιουργήσει πέπλο μυστηρίου κάτω από τις συνθήκες που πέθανε.

Απόγονος Μακεδονομάχου από τη Φλώρινα, μιλώντας στο otavoice.gr δήλωσε οργισμένος από την γκάφα του Υπουργείου Πολιτισμού που θεωρεί ότι δεν έγινε καθόλου τυχαία και αν η επικεφαλής κ. Μενδώνη δεν είναι εις γνώση της και η ανακοίνωση συγγράφηκε από “ποντικούς” τύπου καθηγητή Χατζή, οφείλει άμεσα να την αποσύρει και να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια. Ο Παύλος Μελάς σκοτώθηκε από πυρά Οθωμανικού αποσπάσματος, μας το έχουν αφηγηθεί οι πρόγονοι μας και δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία.

Δεν μπορεί να υιοθετείται η ανθελληνική προπαγάνδα  των εθνομηδενιστικών κύκλων και των σφαγέων Οθωμανών από επίσημα χείλη. Είναι τραγικό και εξοργιστικό, μας ανέφερε. Ξέρουμε ότι εδώ και χρόνια κάποιοι μεθοδεύουν να μειώσουν την προσωπικότητα και την αξία του Παύλου Μελά, διακινώντας την λάσπη τους και διαστρεβλώνοντας την ιστορική αλήθεια. Είναι θλιβερό να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και μας προσβάλει όλους μας.Όσο εύκολα πούλησαν όνομα, γλώσσα και ιστορία, παραδίδοντας το στους σφαγείς των Μακεδόνων, το ίδιο εύκολα πουλάνε και τον Μεγάλο Μακεδονομάχο Παύλο Μελά. Είναι μια μεθοδευμένη προσπάθεια από συγκεκριμένα κέντρα που αποδομούν την Ιστορία μας , όπως κάνει και η Επιτροπή Αγγελοπούλου με τις αναφορές κατά του Καποδίστρια, του Κολοκοτρώνη και του Καραΐσκάκη.

Σχετικά Άρθρα

Έφυγαν και οι τελευταίοι αδειούχοι του Ιουλίου

otavoice

Σε Λάρισα και Κόρινθο τα νέα κρούσματα πανώλης

otavoice

Ισραήλ: 9 νεκροί, 34 τραυματίες μετά την εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο

otavoice

Ιρλανδία: «Απάνθρωπο και επαίσχυντο» το ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο

otavoice

Ελληνική Λύση: Υπό την ανοχή Μητσοτάκη η βεβήλωση του Ολυμπιακού Ιδεώδους στο Παρίσι

otavoice

Δολοφονικό πλήγμα του Ισραήλ σε σχολείο στην Γάζα- 30 νεκροί, πολλά παιδιά

otavoice