OTA VOICE
Uncategorized Ροή Ειδήσεων Γενική

Μαξίμου: “Δεν υπάρχει καμία κινητικότητα στα σύνορα, στον Έβρο”-Κουμουτσάκος: “Παρατηρείται μικρή αυθόρμητη κινητικότητα,είμαστε σε εγρήγορση”

Δεν επιβεβαιώνει την κινητικότητα στα σύνορα του Έβρου η κυβέρνηση και όπως μετέδωσε η ΕΡΤ ,πηγές του Μαξίμου ανέφεραν ότι  “δεν υπάρχει καμία κινητικότητα στα σύνορα, στον Έβρο”.

Χθες το βράδυ υπήρχαν έντονες πληροφορίες από την περιοχή του Έβρου ότι παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα στην τουρκική πλευρά των συνόρων με την μεταφορά χιλιάδων μεταναστών όπως είχε συμβεί στις αρχές του χρόνου. Στο γεγονός αυτό αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου έχοντας μια διαφορετική προσέγγιση ,τονίζοντας πως πρόκειται για πληροφορίες που δεν επιβεβαιώθηκαν, αλλά παραδέχτηκε ότι παρατηρήθηκε μια κινητικότητα στα συνήθη πλαίσια.

Ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε: «Είχαμε και εμείς χτες το βράδυ την πληροφορία για κινητικότητα. Δεν επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο».
Όπως εξήγησε ο κ. Κουμουτσάκος παρατηρείται μια μικρή αυθόρμητη κινητικότητα, όπως κι άλλες φορές στο παρελθόν. Οι δυνάμεις που είναι στα σύνορα είναι σε εγρήγορση και έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιεσδήποτε ενέργειες για την άμυνα των συνόρων μας, τόνισε. Η πολύ ισχυρή αποτρεπτική λογική και δυνατότητα στη θάλασσα και η πανδημία συντέλεσαν στον μικρότερο αριθμό μεταναστών.

Σχετικά Άρθρα

Τραυματισμός συνοριοφύλακα στον Έβρο από πυρά αγνώστων από την τουρκική πλευρά

otavoice

Μητσοτάκης: Ο Ελληνισμός δεν θα πάψει να αγωνίζεται μέχρι να επανενωθεί η Κύπρος

otavoice

Microsoft: Το ψηφιακό «βραχυκύκλωμα» επηρέασε 8,5 εκατομμύρια συσκευές Windows

otavoice

Υεμένη: Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο λιμάνι Χοντέιντα

otavoice

Πυρκαγιά στον Αλμυροπόταμο Ευβοίας- Κοντά σε σπίτια οι φλόγες

otavoice

Πενήντα χρόνια από την εισβολή του «Αττίλα»

otavoice