OTA VOICE
Uncategorized Ροή Ειδήσεων Γενική

Βρώμικος Πούτιν: “Η Αγιά Σοφιά είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας στην οποία κανένας δεν θα πρέπει να παρέμβει”

Επιβεβαιώνοντας την πλήρη ταύτιση της με την Τουρκία, η Ρωσία βάζει πλάτη στον γεωπολιτικό συνεταίρο της και στηρίζει στην ουσία την απόφαση της για την μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε μουσουλμανικό τέμενος. Η Ορθόδοξη Μόσχα μένει σε τυπικές αναφορές στην σπουδαιότητα του μνημείου αλλά ταυτόχρονα υποβαθμίζει το ζήτημα και θεωρεί ότι είναι εσωτερικό θέμα της Τουρκίας, δίνοντας έτσι την συγκατάθεση της στον δολοφόνο χιλιάδων χριστιανών στη Μέση Ανατολή.

“Η απόφαση της Τουρκίας να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί προκάλεσε δημόσια κατακραυγή στη Ρωσία και πέραν αυτής, αλλά είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας στην οποία κανένας δεν θα πρέπει να παρέμβει”, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Βερσίνιν, υπογραμμίζοντας την σημασία του μνημείου αυτού παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

“Γνωρίζετε ότι το θέμα αυτό προκάλεσε δημόσια κατακραυγή στη χώρα μας και πέραν αυτής. Εν γένει, θεωρούμε ότι αυτή είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας, στην οποία ούτε εμείς ούτε κάποιος άλλος πρέπει να παρέμβει, προφανώς. Ταυτοχρόνως επισημαίνουμε την αξία του κτιρίου ως τόπου που είναι μέρος του παγκόσμιου πολιτισμού”, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Βερσίνιν.

Είναι προφανές ότι το μέτωπο Μόσχας – Άγκυρας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο και ξεπερνά κάθε εμπόδιο ακόμη και ζητήματα αρχών και αξιών. Ο βρώμικος ρόλος του Πούτιν κατά της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας  είναι ξεκάθαρος, όπως και η ψευδεπίγραφη θρησκευτική του κατάνυξη. Προκειμένου να δημιουργήσει ένα αγκάθι στη Δύση και να την χτυπήσει, ενισχύει τα σχέδια του παρανοϊκού Οθωμανού για την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Έτσι η “αρκούδα” τον εξόπλισε και τον ανέδειξε ως τοποτηρητή στη Μέση Ανατολή και γέφυρα με τους ακραίους ισλαμικούς κύκλους.

Άλλωστε εποφθαλμιά η Ρωσική Εκκλησία , το Οικουμενικό Πατριαρχείο που ποτέ δεν αποδέχτηκε την πρωτοκαθεδρία του και έχει κηρύξει “ιερό πόλεμο”.  Άρα η εξαφάνιση της Αγιά Σοφιάς διευκολύνει τα αρρωστημένα σχέδιά του.

Πηγή πληρ. ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice