OTA VOICE
Uncategorized Ροή Ειδήσεων Γενική

Η συμπαιγνία Πούτιν-Ερντογάν αποκαλύφθηκε-Τουρκικός στρατός κατοχής στο Αρτσαχ

Το Κρεμλίνο αποδέχεται επίσημα την παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στο Αρτσάχ, κάτι που είχε αρνηθεί την ημέρα της υπογραφής της συμφωνίας. Οι μάσκες του Πούτιν έπεσαν και η ρωσική ηθική αυτουργία στην εισβολή των Αζέρων στα αρμενικά εδάφη είναι ξεκάθαρη.

Στρατός κατοχής Ρώσων και Τούρκων στο Αρτσαχ. Εκδιώκουν χιλιάδες Αρμένιους από τις εστίες τους. 

«Εκεί όπως γνωρίζετε θα δημιουργηθεί κέντρο επίβλεψης [της κατάπαυσης του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ] στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν, στο οποίο χρειάζεται να σταλούν Τούρκοι στρατιωτικοί. Πρόκειται για ενεργοποίηση εσωτερικών διαδικασιών που προβλέπονται από την νομοθεσία της Τουρκικής Δημοκρατίας», δήλωσε ο Πεσκόφ, σχολιάζοντας την εισήγηση του Ερντογάν προς το κοινοβούλιο της χώρας να εγκρίνει την αποστολή Τούρκων στρατιωτών στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ υπογράμμισε ότι «αυτό είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας».

«Όσον αφορά στις συμφωνίες για την δημιουργία κοινού κέντρου επίβλεψης στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν, αυτό είναι προϊόν των διμερών συμφωνιών Ρωσίας και Τουρκίας» προσέθεσε ο Πεσκόφ.

Είχε προηγηθεί αίτημα του παρανοϊκού εγκληματία στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση για να δοθεί έγκριση στην αποστολή στρατιωτών στο Αζερμαπαϊτζάν για να συμμετάσχουν από κοινού με την Ρωσία στην επίβλεψη της κατάπαυσης του πυρός στο Ναγκόρνο Κατραμπάχ. Οι στρατιωτικές δυνάμεις  θα αναπτυχθούν προκειμένου να «λάβουν μέρος στις δραστηριότητες του κέντρου συντονισμού που θα εγκαθιδρυθεί με τη Ρωσία» και «να διασφαλίσουν την τήρηση της κατάπαυσης του πυρός», σύμφωνα με το κείμενο, ενώ δεν καθορίζεται αριθμός στρατιωτών που είναι αποκλειστική ευθύνη του σουλτάνου.

Η εντολή εισβολής στο Αρτσαχ στο  Αλίεφ, δόθηκε από Μόσχα και Άγκυρα.

Από πότε νομιμοποιείται η παρουσία της Τουρκίας σε τρίτες χώρες και μάλιστα ως επιβλέπων μιας συμφωνίας που δεν την αφορά; Η Τουρκία δεν αναφέρεται πουθενά στο κείμενο της Συμφωνίας.  Η Μόσχα με την κίνηση αυτή νομιμοποιεί την στρατιωτική παρουσία του Ερντογάν στην περιοχή και η συνεργασία αυτή δείχνει πως υπήρξε εξαρχής μεθόδευση με την εισβολή του Αζερμπαϊτζάν στην αυτόνομη δημοκρατία του Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Η Μόσχα συνυπάρχει με την Τουρκία στρατιωτικά σε Συρία και Λιβύη, ενώ δημιουργούν κοινό μέτωπο με στρατιωτικές βάσεις και συνεργασίες σε Σομαλία και Σουδάν.
Εμφανώς ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τον φιλόδοξο τούρκο πρόεδρο για να πετύχει τις γεωστρατηγικές επιδιώξεις του και ουδόλως τον ενοχλεί η ανάπτυξη του ισλαμικού φονταμενταλισμού και του παντουρκισμού. Όπως δεν τον ενόχλησε η βεβήλωση της Αγίας Σοφίας  και οι εκτεταμένες καταστροφές σε χριστιανικά μνημεία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Ούτε τον ενοχλεί μια ακόμη εθνοκάθαρση, μια νέα γενοκτονία κατά του αρμενικού έθνους.

Δεν διστάζει η Ρωσία να πνίξει στο αίμα μια Ορθόδοξη χώρα, όπως η Αρμενία και  δεν διστάζει να βρεθεί σύμμαχος με μισθοφόρους και τζιχαντιστές που αποκεφαλίζουν χριστιανούς.
Οι ισχυρισμοί από την αρμενική πλευρά  ότι ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόπλ Πασινιάν, εκβιάστηκε από Ρώσους και Τούρκους με στρατιωτική επέμβαση στην Αρμενία, αν δεν υπογράψει την άνευ όρων παράδοση στους Αζέρους φαίνεται να ανταποκρίνονται πλήρως σε πραγματικά γεγονότα.
Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Η παρουσία των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Αρτσαχ, ενώ γίνεται μνεία για χρονική διάρκεια ενός έτους, ουδείς μπορεί να πιστέψει ότι αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η εμπειρία μέχρι σήμερα έχει δείξει ότι όπου εισβάλει ο Τούρκος δεν αποχωρεί και η παρουσία του μετατρέπεται σε ωμή επέμβαση, όπως στην Κύπρο, στην Βόρεια Συρία, στο Ιράκ και στη Λιβύη.

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice