OTA VOICE
Uncategorized Ροή Ειδήσεων Γενική

Κέρκυρα – Μεσσογγή: SOS από τους κατοίκους! Επιχείρηση απεγκλωβισμού με super puma

Τραγική εξακολουθεί να είναι η κατάσταση από την κακοκαιρία “Μπάλλος”, στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τουλάχιστον 20 άτομα έχουν εγκλωβιστεί στις περιοχές Μωραΐτικα και Μεσσογγή λόγω πλημμυρών στις οικίες τους.

Οι εικόνες που ανεβαίνουν τα social media και ειδικά στην ομάδα Τα παράπονά σου στον Δήμαρχο, είναι συγκλονιστικές. Αυτοκίνητα βυθισμένα στο νερό, σπίτια πλημμυρισμένα μέχρι τη στέγη. Οι κάτοικοι καταγράφουν με φωτογραφίες και βίντεο την πρωτοφανή πλημμύρα που έπληξε την περιοχή τους.

Στο σημείο επιχειρεί για τον απεγκλωβισμό η Π.Υ. με βαρέα οχήματα, η οποία έχει ήδη απεγκλωβίσει δώδεκα (12) άτομα, ενώ αναμένεται η συνδρομή των λιμενικών αρχών με πλωτά  και η συνδρομή ελικοπτέρου super puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Στο νησί επίσης μεταβαίνει η 5η ΕΜΑΚ με ομάδα διάσωσης και διασωστικές λέμβους.

Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας «λόγω των υφιστάμενων καιρικών συνθηκών και κατολισθήσεων που έχουν προκληθεί, έχει διακοπεί πριν από λίγο η κυκλοφορία οχημάτων και στην επαρχιακή οδό Αγίων Δέκα προς Σταυρό, ενώ νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Γύρου Αχιλλείου και Επαρχιακή Οδό Κέρκυρας – Λευκίμμης, από την περιοχή Πέραμα ως την περιοχή Μπενίτσες.

Η κυκλοφορία διεξάγεται με εκτροπές οχημάτων στην περιοχή Βρυώνη για όσους κατευθύνονται προς νότια Κέρκυρα και στη Μεσογγή για όσους κινούνται προς την κεντρική Κέρκυρα». Προβλήματα στο περιφερειακό οδικό δίκτυο σημειώνονται και στην περιοχή Κυνοπιαστών στη Μέση Κέρκυρα.

Σε όλα τα «επικίνδυνα» σημεία του οδικού δικτύου έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα από την Τροχαία, ενώ από την Πολιτική Προστασία συνιστάται στους οδηγούς ιδιαίτερη προσοχή και να ακολουθούν τις οδηγίες των αστυνομικών.

 

Πηγή πλ.  corfutvnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Εξελίξεις στο Κυπριακό «βλέπει» ο Ν. Χριστοδουλίδης

otavoice

«Ψηφιακό βραχυκύκλωμα»: Προβληματισμός, πότε θα ξεπεραστεί και αν ξανασυμβεί

otavoice

ΥΠΕΝ: Η Ελλάδα μείωσε κατά 70% τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παράνομες χωματερές

otavoice

Microsoft: «Λύθηκε το πρόβλημα» – Συγγνώμη για το χάος ζητάει η Crowdstrike

otavoice

Στο διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο Κ. Τσιάρας για τα κρούσματα πανώλης

otavoice

Τουρκικές απειλές για Κύπρο: «Μην με καλείς τόσο από καρδίας, μπορεί να έρθω ξαφνικά ένα βράδυ…»

otavoice