OTA VOICE
Uncategorized Ροή Ειδήσεων Γενική

Κερατσίνι: Γιατί δόθηκε εντολή εκκένωσης του εργοστασίου; Γιατί δεν κάλεσαν Αστυνομία και ΕΚΑΒ- Τι κρύβουν;

Συγκλονισμένη και οργισμένη η κοινωνία παρακολουθεί το χρονικό μιας φρικιαστικής ιστορίας με θύμα ένα 8χρονο κοριτσάκι, σε εργοστάσιο στην περιοχή του Κερατσινίου.

Τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας από το κλειστό κύκλωμα κόβουν την ανάσα και δεν χωράει ανθρώπινος νους ότι μπορεί να έχουν συμβεί αυτά που αποτυπώνονται στις κάμερες του εργοστασίου. Όμως η ιστορία αυτή δεν είναι μια απλή ιστορία κτηνώδους αντίδρασης.

Το κορίτσι που περιεργαζόταν την συρόμενη μεταλλική πόρτα δεν πρόσεξε και εγκλωβίστηκε. Παρέμεινε σφηνωμένο στη βαριά μεταλλική πόρτα σχεδόν για μία ώρα, όμως, όσοι από τους εργαζομένους στην εταιρεία πέρασαν από το σημείο, απλώς… προσπέρασαν. Σαν να μην ήταν κάτω ένα παιδί που ψυχορραγούσε, σαν να μην… έβλεπαν μπροστά τους στη συνέχεια το άψυχο κορμάκι του.

Ένα νέο βίντεο-ντοκουμέντο από τον φρικτό θάνατο του μικρού κοριτσιού, προκαλεί ανατριχίλα, ενώ η αδιάφορη αντίδραση των εργαζομένων είναι αδιανόητη και προκαλεί οργή. Φαίνονται να μην αντιδρούν αρχικά, ενώ στη συνέχεια ένας εξ αυτών κλωτσάει το παιδί για να δει αν είναι ζωντανό.

 

Το μοιραίο απόγευμα στις 17.31 η μικρή Όλγα στεκόταν μπροστά στην πόρτα την ώρα που εκείνη έκλεινε. Φαίνεται να βάζει το χεράκι της πιστεύοντας ότι λειτουργεί με φωτοκύτταρο, όμως η πόρτα δε σταματά. Κάνει ένα βήμα πίσω και στη συνέχεια έφυγε προς τα εμπρός. Όμως δεν πρόλαβε και η πόρτα την σφήνωσε. Το άτυχο κοριτσάκι επί 20 λεπτά πάλευε να πάρει ανάσα.

Επί μία ώρα όπως αποτυπώνετε στο βίντεο της ντροπής περνάνε υπάλληλοι , ανοιγοκλείνει η μεταλλική πόρτα για να εισέλθουν φορτηγά στο εσωτερικό του εργοστασίου και το παιδάκι παραμένει σφηνωμένο να ψυχορραγεί. Καμιά απολύτως κίνηση απεγκλωβισμού. Σαν να ήταν σφηνωμένο κάποιο άψυχο αντικείμενο.

Σύμφωνα με τις πρώτες καταθέσεις η ιδιοκτησία και οι υπεύθυνοι όταν ενημερώθηκαν για το περιστατικό, έδωσαν εντολή άμεσης εκκένωσης από το προσωπικό του εργοστασίου και να μην γίνει απολύτως καμιά ενέργεια από το προσωπικό. Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες να ανοίγει η μεταλλική πόρτα και να εξέρχονται οι εργαζόμενοι, με το κοριτσάκι να παραμένει καρφωμένο.

Το άτυχο κοριτσάκι μπορεί σήμερα να ζούσε αν είχαν αντιδράσει ακαριαία, από την πρώτη στιγμή όπως φαίνεται στο βίντεο.

Εδώ όμως γεννιούνται πλήθος ερωτηματικών για την πρωτοφανή ενέργεια που πέρα από εγκληματική και απάνθρωπη δημιουργεί μια σκοτεινή εικόνα. Γιατί δόθηκε εντολή εκκένωσης του προσωπικού; Γιατί δεν κλήθηκε άμεσα η Αστυνομία και το ΕΚΑΒ; Υπήρχε κάτι που ήθελαν να κρύψουν και ήθελαν να κερδίσουν χρόνο; Υπήρχε θέμα νομιμότητας με το προσωπικό ή με τις δραστηριότητες;

Η αντίδραση της διοίκησης του εργοστασίου που μας θυμίζει γιάφκα κολομβιανής μαφίας, δεν μπορεί να περιοριστεί στα στενά πλαίσια μιας κτηνώδους αντίδρασης. Δεν υπάρχει λογική σε αυτό τον απίστευτο παραλογισμό. Πρέπει να αναζητηθεί από τις αρχές τι κρύβεται πίσω από αυτή την αδιανόητη συμπεριφορά. Δεν μιλάμε απλώς για μια περίπτωση εγκατάλειψης ενός ανθρώπου που κινδυνεύει, αλλά για δόλια αδιαφορία και ασύλληπτη κτηνωδία.

Σίγουρα οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές έχουν πολύ δουλειά και αναμένεται τα ερωτήματα αυτά να αποτελέσουν σημαντικό μέρος της έρευνας που ήδη έχει ξεκινήσει.

Σχετικά Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Φάρων: Ανοιχτοί σήμερα 18 φάροι σε όλη τη χώρα

otavoice

Τήλος: Εντοπίστηκαν 59 αλλοδαποί – Επιχείρηση διάσωσης εγκύου

otavoice

Αναχαιτίστηκε ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Κιέβου

otavoice

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Πλάκα Λιτοχώρου – Εκκένωση της περιοχής

otavoice

Ευρυτανία: Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μάραθος

otavoice

Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός ενισχύει τις θέσεις του στο Κουρσκ

otavoice