OTA VOICE
Uncategorized Ντουντούκα

Όχι στις παρατάξεις… τα Πανεπιστήμια έχουν ανάγκη από καθαρό αέρα

Διατέλεσα επί μια 7ετία γραμματέας φοιτητικής παράταξης (ΔΑΠ ΝΔΦΚ) και μέλος στο ΚΣ ΕΣΕΕ. Συμμετείχα σε 4 Πανσπουδαστικά Συνέδρια. Δεν θα περιαυτολογήσω για την δράση μου, είναι γνωστή, όπως και η αναγνώριση μου από τους τότε ιδεολογικούς μου αντιπάλους.

Σχολιάζει ο Αθανάσιος Μπέλτσος

Είναι η μοναδική φορά που συμφωνώ με πρωτοβουλία της Κεραμέως.

Η κατάργηση των παρατάξεων στις φοιτητικές εκλογές για μένα είναι κάτι που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια. Το έχω γράψει επανειλημμένως. Η κατάντια του φοιτητικού κινήματος δεν έχει μέτρο σύγκρισης… άβατο ιδεοληψιών, ναρκωτικά και κουκούλες, αλισβερίσι με το πανεπιστημιακό κατεστημένο με την πολιτική ελίτ, αρπαχτές προγραμμάτων, ταξίδια στις Βρυξέλλες, εκδρομές και παρτάρες με κόκα στη Μύκονο…
Μέχρι το 1991 που ήμουν ενεργός τουλάχιστον στα ΤΕΙ βγάζαμε πανελλαδικά αποτελέσματα. Από τότε το κάθε μαγαζί βγάζει δικά του αποτελέσματα εκ διαμέτρου αντίθετα. Τι νόημα έχει λοιπόν να γίνονται εκλογές, όταν δεν αναγνωρίζονται τα αποτελέσματα.
Τι νόημα έχει να υπάρχουν φοιτητικές παρατάξεις που δεν ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά με ζητήματα που επιβάλει η κομματική τους ταυτότητα και εξάρτιση; Οι φοιτητικές παρατάξεις απλά αποτελούν μηχανισμό στρατολόγησης μελών και διείσδυσης των κομμάτων στην νεολαία. 

Δυστυχώς στην πατρίδα των μεγάλων φιλοσόφων, επιστημόνων που έγιναν σημείο αναφοράς πολιτισμού, επιστήμης, σκέψης για την ανθρωπότητα , αν υπάρχει αυτή η μιζέρια και η μπόχα.

Όταν πριν λίγες μέρες ο γιός μου, 2ετής φοιτητής με ρώτησε για τις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές του είπα μην κοιτάς εμένα τότε υπήρχαν άλλα δεδομένα (όχι ότι είμασταν όλοι αγνοί και άγιοι, κάποιοι επένδυσαν και σήμερα είναι μεγαλουπουργοί), εσύ μείνε μακριά. Πήγε ψήφισε λευκό, όπως πολλοί φοιτητές όπως μου είπε. Εγώ απλά είπα, ναι , αυτός είναι ο γιός μου.

Ναι, καταργήστε τις φοιτητικές παρατάξεις και αφήστε τα παιδιά μας να αναδείξουν νέα πρόσωπα και νέες νοοτροπίες…. τα Πανεπιστήμια έχουν ανάγκη από καθαρό αέρα.

Σχετικά Άρθρα

Πώς μπήκαν τα 117 γκολ στο EURO 2024

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice

Ο Φρ. Μπελέρης στην Αθήνα: «Είμαι περήφανος που θα αναλάβω τα καθήκοντά μου ως ευρωβουλευτής»

otavoice

Ηράκλειο: Μεγάλη φωτιά στον Προφήτη Ηλία – Ήχησε το 112

otavoice

Απόπειρα κατά Τράμπ: Οι διάλογοι με τους πράκτορες αμέσως μετά τους πυροβολισμούς

otavoice

20χρονος από την Πενσιλβάνια ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

otavoice