OTA VOICE
Uncategorized Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ο Πρόεδρος του Αρτσάχ συγκάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας-Ζήτησε αυτοσυγκράτηση

Σήμερα ο Πρόεδρος του Αρτσάχ Arayik Harutyunyan συγκάλεσε διευρυμένη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας για να συζητήσει τη στρατιωτικοπολιτική κατάσταση που δημιουργήθηκε στη δημοκρατία.

Χαρακτηρίζοντας προβοκάτσιες τις ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν κατά του Αρτσάχ, που πραγματοποιούνται από τη Δευτέρα, ο πρόεδρος του Αρτσάχ σημείωσε ότι λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την εκτόνωση της κατάστασης και την ειρηνική επίλυσή της μέσω της εντολής του ρωσικού ειρηνευτικού σώματος που αναπτύσσεται στο Αρτσάχ.

“Ως εκ τούτου, απευθύνω έκκληση στους συμπατριώτες μας να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση. Μπορούμε να δηλώσουμε ότι σε αυτό το στάδιο υπάρχουν ορισμένες αλλαγές στο θέμα της εκτόνωσης της κατάστασης, που σχετίζονται τόσο με τη στρατιωτική κατάσταση όσο και με τον διάδρομο Μπερντζόρ”, είπε.

Ο αριθμός των στρατιωτών που τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών του Αζερμπαϊτζάν στο Αρτσάχ είναι 19 άτομα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Αρτσάχ, Mikayel Hayriyan.

“Τέσσερις τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, ένας από αυτούς είναι σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση. Η κατάσταση των υπολοίπων εκτιμάται ως μέτρια έως ελαφριά”, δήλωσε ο Μίκαελ Χαϊριγιάν.

Ο υπουργός απάντησε στην ερώτηση «Υπάρχει ανάγκη να μετακομίσουμε στο Ερεβάν;». «Υπάρχει ανάγκη, έχουμε ήδη μετακινήσει κάποιους από τους τραυματίες, είναι καθ’ οδόν τώρα».

Σημείωσε ότι οι στρατιώτες που έλαβαν μέτρια και ελαφριά τραύματα έχουν μεταφερθεί στο Ερεβάν, ενώ ο στρατιώτης που βρίσκεται σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση συνεχίζει να παραμένει στο Ρεπουμπλικανικό Νοσοκομείο.

Ο υπουργός είπε ότι οι στρατιώτες υπέστησαν τραύματα από θραύσματα. «Με άλλα λόγια, αυτό είναι συνέπεια του UAV».

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Πλάκα Λιτοχώρου – Εκκένωση της περιοχής

otavoice

Ευρυτανία: Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μάραθος

otavoice

Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός ενισχύει τις θέσεις του στο Κουρσκ

otavoice

Χαλκιδική: Νεκρό 8χρονο παιδί που κατέρρευσε μπροστά στους γονείς του

otavoice

ΗΠΑ: Η Χάρις συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία της – Τραμπ: «Είναι τρελή»

otavoice

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στους Φούρνους – Σε ύφεση το μέτωπο

otavoice