OTA VOICE
Uncategorized Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Διέλυσε ο Φέτερμαν τον Τούρκο Όζ στην Πενσυλβάνια- Ήττα Ερντογάν από την Ομογένεια

Ο Δημοκρατικός Αντικυβερνήτης Τζον Φέτερμαν νίκησε τον Ρεπουμπλικανό και πρώην τηλεοπτικό παρουσιαστή Μεχμέτ Οζ. Αυτό είναι ένα pickup για τους Δημοκρατικούς αλλά και μια σπουδαία είδηση για τον ελληνισμό.

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος έλαβε το 50,1% των ψήφων, ένατι 47,5% του Μεχμέτ Όζ που ήταν ο “εκλεκτός” του Ντόναλντ Τράμπ.

Ο Φέτερμαν αντικαθιστά τον συνταξιούχο Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Πατ Τομέι, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικούσε τρίτη θητεία, αφήνοντας την έδρα ανοιχτή και ευάλωτη ως μία από τις καλύτερες ευκαιρίες για το Δημοκρατικό Κόμμα αυτό το φθινόπωρο.

Ο Δημοκρατικός Φέτερμαν ήταν δήμαρχος του Μπράντοκ της Πενσυλβάνια για 13 χρόνια προτού ορκιστεί αντικυβερνήτης το 2019. Ο Φέτερμαν υπέστη σχεδόν θανατηφόρο εγκεφαλικό λίγες μέρες πριν από τις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών του Μαΐου.

Από την άλλη πλευρά ο Τούρκος Μεχμέτ  Οζ, γνωστή τηλεοπτική προσωπικότητα και χειρούργος, είναι ένα γερό χαρτί του Ερντογάν στις ΗΠΑ και ο αγαπημένος υποψήφιος του Ντόναλντ Τραμπ που στην προεκλογική περίοδο βρέθηκε πολλές φορές στο πλευρό του και κάλεσε τους αμερικανούς πολίτες της Πενσυλβάνια να τον στηρίξουν.

Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων είπε ότι ο Οζ δεν έχει ζήσει στην Κοινοπολιτεία αρκετό καιρό ώστε να την εκπροσωπεί αποτελεσματικά. Ο Οζ είπε ότι μετακόμισε στην Πενσυλβάνια στα τέλη του 2020 αφού έζησε στο Νιου Τζέρσεϊ για δεκαετίες. Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που ψηφίζει σε αμερικανικές εκλογές, ενώ ψήφιζε στις τουρκικές εκλογές τον Ερντογάν.

Για την ελληνική ομογένεια η μη εκλογή Οζ ήταν ένα στοίχημα με εθνικό διακύβευμα και δόθηκε μεγάλη μάχη πέρα από πολιτικές τοποθετήσεις(Δημοκρατικοί-Ρεπουμπλικάνοι) και τελικά το αποτέλεσμα τους δικαίωσε. Να σημειωθεί πως στο κάλεσμα κατά του Όζ συμμετείχαν αποφασιστικά η Αρμενική και Κουρδική κοινότητα των ΗΠΑ.

Η Τουρκία χάνει ένα εργαλείο της στην προσπάθεια να αλλάξει τις ισορροπίες στην Γερουσία και να ακυρώσει το νόμο CAATSA για τους εξοπλισμούς, ενώ η πλειοψηφία των Δημοκρατικών στη Γερουσία δείχνει να είναι πλέον εφικτή. Αυτό θα σημαίνει Μπομπ Μενέντεζ, στην προεδρεία της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας…. δηληδή εξοπλισμοί για την Τουρκία, ζήσε Μάη μου να φας τριφύλι.

Σχετικά Άρθρα

Ροδιά Τυρνάβου: Ήρωας ο ιερέας του χωριού – Έσβησε την φωτιά πριν εξαπλωθεί

otavoice

ΕΟΔΥ: 35 θάνατοι με covid-19 την τελευταία εβδομάδα – 788 εισαγωγές

otavoice

Αγωνία τέλος! Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ

otavoice

Πρωτοπορεί ο Δήμος Μαλεβιζίου στον ψηφιακό του μετασχηματισμό

otavoice

Εφευρέσεις Ελλήνων από την αρχαιότητα- Το «drone» του Αρχύτα

otavoice

Ν. Δένδιας: Υπεγράφη η επιστολή αποδοχής για τα F-35

otavoice