OTA VOICE
Uncategorized Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Η Λίβυα ΥΠΕΞ φερέφωνο της Άγκυρας προκαλεί την Ελλάδα για τις έρευνες νότια της Κρήτης

Η υπηρεσιακή υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης ξαναχτύπησε κατά της Ελλάδας δηλώνοντας πως η χώρα της θα υπερασπιστεί τα θαλάσσια σύνορά της με όλα τα διαθέσιμα νομικά και διπλωματικά μέσα, αναφερόμενη  στις έρευνες για φυσικό αέριο νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Η Νάιλα Μανγκούς γνωστή για την πλήρη εξάρτηση της στο άρμα της Τουρκίας μετά την πρόσφατη αποτυχημένη προσπάθεια της να εγκλωβίσει τον Έλληνα ομόλογο της Νίκο Δένδια κατά την επίσκεψη του στην Τρίπολη, επανέρχεται εκφράζοντας την φιλοτουρκική πλευρά της Λιβύης και το ψευτοτουρκολυβικό μνημόνιο και θέτει θέμα από τις έρευνες της Ελλάδας στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, αμφισβητώντας ευθέως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

«Το υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης αποδοκιμάζει τις “ανεύθυνες ενέργειες” της Ελλάδας στη Μεσόγειο αφού ανέθεσε σε ορισμένες διεθνείς εταιρείες πετρελαίου να διεξάγουν έρευνες φυσικού αερίου σε αμφισβητούμενες περιοχές με την Λιβύη νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης», σημειώνει το «The Libya Observer» και συμπληρώνει πως «το υπουργείο επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα θαλάσσια σύνορα της Λιβύης με όλα τα διαθέσιμα νομικά και διπλωματικά μέσα».

Να σημειωθεί πως η σημερινή κυβέρνηση της Λιβύης είναι μεταβατική ενόψει εθνικών εκλογών και δεν νομιμοποιείται να προβαίνει σε πολιτικές πράξεις που δεσμεύουν τη χώρα. Άλλωστε τόσο η Λιβυκή Βουλή όσο και η πλευρά του Στρατάρχη Χαφτάρ, έχουν αμφισβητήσει τις ενέργειες της Τρίπολης.

 

Σχετικά Άρθρα

Φοροεπιδρομή και “φρένο” στις κρατικές δαπάνες εκτόξευσαν το πρωτογενές πλεόνασμα στα 5,6 δις

otavoice

Παρέμβαση του Εισαγγελέα Εφετών για τον θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ

otavoice

Μπουρκίνα Φάσο: Δεκάδες νεκροί σε επίθεση «τρομοκρατών»

otavoice

Παραμένει φλεγόμενο το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο Sounion, στην Ερυθρά Θάλασσα

otavoice

Αυξήσεις από σήμερα σε 850 φάρμακα – Οι συνέπειες στους ασθενείς

otavoice

Η Βραζιλία «σε πόλεμο» με τις πυρκαγιές – Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης 45 πόλεις

otavoice