OTA VOICE
Uncategorized Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

700.000 διαδηλωτές στο Παρίσι κατά του συνταξιοδοτικού – Σοβαρά επεισόδια

Τσουνάμι αντίδρασης σε όλη τη Γαλλία κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδιτικού συστήματος που επιχειρεί η κυβέρνηση Μακρόν. Ρεκόρ συμμετοχής με 700.000 άτομα που ανακοίνωσε η CGT στο Παρίσι, να διαδηλώνουν και να σημειώνονται σοβαρά επεισόδια με τις δυνάμεις ασφαλείας.

«Βρισκόμαστε σε ένα γεγονός στην ιστορία της χώρας μας, μια κοινωνική κινητοποίηση που δεν έχουμε δει εδώ και 30 ή 40 χρόνια», ανέφερε ο Jean-Luc Mélenchon στη Μασσαλία.

«Η μάχη ξεκινά σήμερα, σε λίγες ώρες ολόκληρη η χώρα θα ακινητοποιηθεί. (…) Πρέπει να περιμένουμε ότι αύριο και μεθαύριο θα είναι μέρες πολύ έντονης και δικαιολογημένης κοινωνικής κινητοποίησης» είπε και κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν το παρών.

Σε όλες τις γαλλικές πόλεις σημειώθηκαν αντίστοιχες μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Σύμφωνα με τους διοργανωτές συμμετείχαν στην  Ρεμς, 7.500 άτομα, στη Ναντ (30.000), στη Μπρέστ (30.000), Καέν (24.000), Ανζέρ (17.000) και Πό (15.500).

Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας ξέσπασαν στη Νάντ και στη Ρεν όπου η αστυνομία χρησιμοποίησε κανόνια νερού. «Σήμερα στο δρόμο και αύριο συνεχίζουμε! » , φώναζαν οι διαδηλωτές στη Νάντη, όταν έγιναν οι πρώτες συγκρούσεις, μία ώρα μετά την έναρξη της διαδήλωσης, με ρίψη βλημάτων και ρίψη δακρυγόνων στην καρδιά του κέντρου της πόλης.

 

Η πορεία, η οποία αριθμούσε μεταξύ 30.000 και 75.000 άτομα, σύμφωνα με τις αντίστοιχες εκτιμήσεις της αστυνομίας και των συνδικάτων, συνέχισε στη συνέχεια τη διαδρομή της προς το σημείο άφιξης, στο νησί της Νάντης, όπου οι διαδηλωτές είχαν στήσει πολλά οδοφράγματα με εξοπλισμό από μια κατασκευή. ιστοσελίδα. Η αστυνομία προχώρησε σε 11 συλλήψεις κατά τη διάρκεια αυτής της διαδήλωσης, η οποία ήταν η πιο τεταμένη από την έναρξη του κινήματος κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος στη Νάντη. Ένα αυτοκίνητο Tesla και ένα πρακτορείο προσωρινής αποθήκευσης υπέστησαν βανδαλισμούς, σημείωσε ένας δημοσιογράφος από το Agence France-Presse.

Και στη Ρεν, η διαδήλωση μετατράπηκε γρήγορα σε αντιπαράθεση μεταξύ της αστυνομίας και περίπου 400 διαδηλωτών, κυρίως νεαροί, ντυμένοι στα μαύρα και με κρυφά πρόσωπα, που προηγήθηκαν της επίσημης πορείας κατά μερικές εκατοντάδες μέτρα. Σε ένα δελτίο τύπου, ο νομάρχης Emmanuel Berthier καταδίκασε την «πορεία γεμάτη καταχρήσεις» αυτών των 400 ατόμων, με πολλαπλή «βία και υποβάθμιση» (ρίψη μπογιών, πυρκαγιές σε σκουπίδια και οδοφράγματα, σπασμένα τζάμια πρακτορείων και καταστημάτων κ.λπ. )

 

Η άσκηση του δικαιώματος της απεργίας έχει ως αποτέλεσμα την αναστολή της σύμβασης εργασίας. Επομένως, ο εργοδότης μπορεί να κάνει έκπτωση από τους μισθούς που αντιστοιχεί στη διάρκεια της απουσίας.

Αυτό είναι ένα από τα κύρια εμπόδια που αναφέρουν σήμερα οι εργαζόμενοι που είναι αντίθετοι στο σχέδιο μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος , αλλά είναι απρόθυμοι να συμμετάσχουν στο εθνικό κίνημα διαμαρτυρίας . Όταν δηλώνουν απεργοί εντός της εταιρείας τους, θα πρέπει να περιμένουν να δουν τη μηνιαία αμοιβή τους να μειώνεται ανάλογα.

«Η άσκηση του δικαιώματος της απεργίας έχει ως αποτέλεσμα την αναστολή της σύμβασης εργασίας. Ως εκ τούτου, ο εργοδότης μπορεί να κάνει μια κράτηση από τον μισθό που αντιστοιχεί στη διάρκεια της απουσίας: αυτή η περίοδος θα χαρακτηριστεί στο δελτίο αποδοχών ως απουσία άνευ αποδοχών», σχολιάζει η Anne-Lise Castell, νομικός στις εκδόσεις Tissot.

Σχετικά Άρθρα

Πυρκαγιά στον Αλμυροπόταμο Ευβοίας- Κοντά σε σπίτια οι φλόγες

otavoice

Πενήντα χρόνια από την εισβολή του «Αττίλα»

otavoice

ΕΛ: Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να διαψεύσει άμεσα τους ισχυρισμούς Ερντογάν

otavoice

Προκαλεί και απειλεί ο γενοκτόνος, στυγνός εγκληματίας και εισβολέας στην Κύπρο

otavoice

Προκηρύχθηκαν τα έργα του επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Λευκάδας

otavoice

Σε φορτισμένο κλίμα τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

otavoice