OTA VOICE
Uncategorized Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ομολογία Θεοδωρικάκου για κατάχρηση αστυνομικής βίας στη συγκέντρωση για τα Τέμπη

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, με μια κίνηση που αποτελεί παραδοχή στα όσα καταγγέλθηκαν και καταγράφηκαν, έδωσε εντολή για την άμεση διενέργεια έρευνας σχετικά με ενέργειες αστυνομικών κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και της πορείας διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 στο κέντρο της Αθήνας.
Βέβαια η υπουργική εντολή έρχεται καθυστερημένα και με προφανή σκοπιμότητα αφού ακολουθούν νέες συγκεντρώσεις και προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου. Προχθές έβγαζαν ανακοινώσεις πως έκαναν την απαραίτητη και περιορισμένη χρήση χημικών, όταν όλες οι κάμερες κατέγραψαν το κέντρο να έχει πνιγεί στα χημικά.
Επιπλέον, σύμφωνα με πηγή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Θεοδωρικάκος  έδωσε εντολή στον Υφυπουργό Ελ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Κ. Σκούμα για σύγκληση σύσκεψης με τη συμμετοχή των κοινωνικών φορέων που διοργανώνουν την αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας (8/3/2023).
Αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι η μέγιστη δυνατή συνεργασία για τη διατήρηση της ηρεμίας, της τάξης, της ασφάλειας και η προστασία ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας.
Ποιοι είναι όμως όλοι αυτοί που εμφανίζονται σε μαζικές συγκεντρώσεις και αποτελούν την αφορμή για να επέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις και να διαλυθούν οι συγκεντρώσεις μέσα σε ένα πολεμικό κλίμα; Ποιους εξυπηρετεί; Ποιοι επενδύουν στο μπάχαλο και στον φόβο; Ποιοι διαχρονικά δεν θέλουν τον κόσμο στους δρόμους; Είτε είναι για το έγκλημα στα Τέμπη, είτε είναι για την φτωχοποίηση, είτε είναι για την Παιδεία την Υγεία και την εργασία, είτε είναι για τις Πρέσπες….
ΦΩΤΟ: (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Σχετικά Άρθρα

Η Ολλανδία λαμβάνει μέτρα για τον περιορισμό της μετανάστευσης

otavoice

Συνάντηση Δ. Κουτσούμπα με την διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO

otavoice

Κουτσούμπας από τη ΔΕΘ: Η κυβέρνηση έχει στρατηγικό αντίπαλο της, το ΚΚΕ

otavoice

«Ανακαινίζω – Ενοικιάζω»: Τα μέτρα που αφορούν στη νέα στεγαστική πολιτική

otavoice

Σεπόλια: Παραλίγο τραγωδία με αμαξοστοιχίες – Αποφεύχθηκε σύγκρουση – Παρέμβαση εισαγγελέα

otavoice

Χ. Δούκας: Στο τέλος από το Μαξίμου θα ζητήσουν τη σύλληψή μας

otavoice