OTA VOICE
Uncategorized Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Αθηνά Καλαμπόκα: Τεράστια επιτυχία για την Ηλεία, η διπλή συμμετοχή στην Μαθηματική Ολυμπιάδα

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν και εντυπωσίασαν στον 83ο Μαθηματικό Διαγωνισμό “Ο Θαλής”, στον 5ο Μαθηματικό Διαγωνισμό “Πυθαγόρας” και στον 17ο Μαθηματικό Διαγωνισμό “Παιχνίδι και Μαθηματικά”, βραβεύτηκαν από το Παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Ν. Ηλείας “ΙΠΠΙΑΣ Ο ΗΛΕΙΟΣ”, σε μια εκδήλωση που έγινε στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Στην κατάμεστη αίθουσα 200 παιδιά έλαβαν τιμητικούς επαίνους ενώ βραβεύτηκαν οι δύο μαθητές που συμμετέχουν στην εθνική αποστολή για την Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων.

Την βράβευση έκανε η Ηλεία μαθηματικός Αθηνά Καλαμπόκα, εκλεγμένη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας και η πρώτη γυναίκα που κατέχει θέση στο προεδρείο της.

Η κ. Καλαμπόκα ανέφερε πως είναι μεγάλη επιτυχία για ένα νομό να έχει δυο μέλη στην εθνική αποστολή και εξήρε την προσπάθεια που κάνει η τοπική ένωση.

Στην ομιλία της ανέφερε:

Πρωτίστως σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς και τις ευχές του προέδρου της ΕΜΕ κ. Αργύρη Φελλούρη καθώς και του υπολοίπου ΔΣ.
Συγχαίρω κι εγώ με τη σειρά μου όλους εσάς τους μαθητές που θα βραβευτείτε σήμερα, αλλά και όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος σε κάθε μαθηματικό διαγωνισμό! Βραβείο αξίζει κάθε προσπάθεια!
Μας κάνετε περήφανους με τις επιδόσεις σας σε εθνικούς και διεθνείς μαθηματικούς διαγωνισμούς!
Η βράβευσή σας αντανακλά σε όλη τη σχολική κοινωνία του νομού μας και αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο του έμψυχου δυναμικού που διαθέτει ο νομός μας.

Δεν είναι τυχαίο που 2 στους 6 μαθητές που αποτελούν την Βαλκανική Μαθηματική Ομάδα Νέων που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων που θα γίνει στα Τίρανα της Αλβανίας 23-27/6 ,είναι Ηλείοι!

Ο Νεκτάριος-Ραφαήλ Μπερκουτάκης (του οποίου θα παραδώσω και το ασημένιο μετάλλιο για την επιτυχία του στον Αρχιμήδη,που παρέλαβα λόγω απουσίας του στην τελετή βράβευσης στην Αθήνα,από τον Ηλείο πρύτανη του ΕΜΠ Ανδρέα Μπουντουβή) και ο Κωσταντίνος Μπερούκας!!
Είναι τεράστιο το ποσοστό για ένα νομό!
Είμαστε περήφανοι για σας και περιμένουμε να πάτε ακόμα πιο μπροστά !
Εύχομαι πρόοδο και επιτυχία στους νέους μεγάλους στόχους της ζωής σας!!

Επίσης θα ήθελα να συγχαρώ τη διοικούσα επιτροπή του παραρτήματος ΕΜΕ Ηλείας και ιδιαιτέρως τον πρόεδρο κ.Γιάννη Τσόπελα για την ανάληψη του 39ου συνεδρίου Μαθηματικής Παιδείας στην Ηλεία και συγκεκριμένα στους χώρους της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία!
Είναι τεράστια η επιτυχία του Παραρτήματος .

Με πολύ υπερηφάνεια ως Ηλεία και ειδική γραμματέας της ΕΜΕ, παρέδωσα και παρουσίασα τον φάκελο υποψηφιότητας του παραρτήματος στο 3ο ΔΣ της ΕΜΕ στις 26/5/2023,ο οποίος ήταν ασυναγώνιστος και φυσικά υπερψηφίστηκε!

Σχετικά Άρθρα

Μπλίνκεν: Nέες κυρώσεις στο Ιράν μετά την παραλαβή ιρανικών πυραύλων από τη Ρωσία

otavoice

Στο 3% αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ

otavoice

Άνδρας απειλεί να πέσει από τον 6ο όροφο κτiρίου, λέει πως κρατά φιάλη προπανίου

otavoice

Παραιτήθηκε η Βούλα Κεχαγιά από εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

otavoice

Χιλιάδες μαθητές επιστρέφουν αύριο στα θρανία – “Πληγή” οι συγχωνεύσεις

otavoice

Στη Θεσσαλονίκη από σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης

otavoice