OTA VOICE
Uncategorized Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Συνελήφθη για απάτες, ο σύζυγος της CEO του ΔΕΣΦΑ

Συνελήφθη στην Αθήνα ο  Francesco Acerbi, σύζυγος της διευθύνουσας συμβούλου του ΔΕΣΦΑ, Μαρία Ρίτα Γκάλι, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν δικαστικές υποθέσεις και μία καταδικαστική απόφαση σε φυλάκιση έξι ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη στο Κολωνάκι από αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. που συνεργάστηκαν με την ιταλική οικονομική αστυνομία. Δημοσιεύματα ιταλικών ΜΜΕ, αναφέρουν ότι ο Ιταλός σύζυγος της CEO του ΔΕΣΦΑ είχε εξαφανιστεί με εκατομμύρια ευρώ, που του εμπιστεύτηκαν 13 εύπορες ιταλικές οικογένειες. Γι’ αυτή την υπόθεση καταδικάστηκε σε εξαετή φυλάκιση.

Η σύλληψή του στην Αθήνα έγινε με εντολή της εισαγγελέως του Μιλάνου και πλέον αναμένεται η έκδοσή του, ώστε να οδηγηθεί σε ιταλική φυλακή και να εκτίσει την ποινή του. Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμούν άλλες δύο δίκες για απάτη. Φέρεται, επίσης, να έχει εργαστεί στο παρελθόν ως οικονομικός σύμβουλος, χωρίς όμως να διαθέτει την απαραίτητη άδεια, σύμφωνα με τα ιταλικά δημοσιεύματα.

Σημειώνεται ότι οι Ιταλοί αστυνομικοί, που δεν είχαν σταματήσει να τον αναζητούν, εντόπισαν ίχνη του στην Ελλάδα, όπου ζει και εργάζεται η σύζυγός του. Τελικά, συνελήφθη στο σπίτι της συζύγου του.

Το 2006 ο 54χρονος είχε αναδειχθεί ως ανερχόμενος χρηματιστής στο extra-luxury οικογενειακό γραφείο όπου συνήθιζε να περιποιείται σημαντικούς ανθρώπους.

Στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας που διαχειριζόταν την Acerbi είχαν καταλήξει το ένα μετά το άλλο σημαντικά ονόματα του πλούσιου βορρά. Στα έγγραφα της δίκης εναντίον του σημειώνεται σύμφωνα με τις έρευνες της Guardia di Finanza, ότι μέτρησε περιουσιακά στοιχεία ύψους 165 εκατομμυρίων ευρώ που διαχειριζόταν για λογαριασμό δεκατριών μεγάλων οικογενειών. Ένα μεγάλο μέρος των πελατών του αγνοούσε πώς διαχειριζόταν τα κεφάλαιά τους και όταν ήρθε η ώρα να τα ανακτήσουν, βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια σειρά από εμπόδια και δικαιολογίες, του τύπου «ε, οι τράπεζες τα έκαναν μαντάρα».

Ώσπου αναγκάστηκαν να συμβιβαστούν με την πιο οδυνηρή αλήθεια: τα χρήματά τους είχαν εξαφανιστεί, και μαζί με αυτά και ο Acerbi. «Οι συναλλαγές», αναφέρεται στη δικογραφία, «είχαν πραγματοποιηθεί εν αγνοία και παρά τη θέληση των ενδιαφερομένων, με πλαστογράφηση των υπογραφών τους στις επενδυτικές εντολές.

Οι δικαστές έγραψαν: «Με έναν συνδυασμό επαγγελματικής αδίστακτης συμπεριφοράς και επιτηδευμένης ικανότητας», όταν οι πελάτες άρχισαν να του ζητούν τα χρήματά τους, «καθησύχαζε ευγενικά, καθυστερούσε, ακόμη και ενθάρρυνε τις αυξήσεις με προσβλητικές ψευδείς παραστάσεις».

Σχετικά Άρθρα

Εξελίξεις στο Κυπριακό «βλέπει» ο Ν. Χριστοδουλίδης

otavoice

«Ψηφιακό βραχυκύκλωμα»: Προβληματισμός, πότε θα ξεπεραστεί και αν ξανασυμβεί

otavoice

ΥΠΕΝ: Η Ελλάδα μείωσε κατά 70% τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παράνομες χωματερές

otavoice

Microsoft: «Λύθηκε το πρόβλημα» – Συγγνώμη για το χάος ζητάει η Crowdstrike

otavoice

Στο διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο Κ. Τσιάρας για τα κρούσματα πανώλης

otavoice

Τουρκικές απειλές για Κύπρο: «Μην με καλείς τόσο από καρδίας, μπορεί να έρθω ξαφνικά ένα βράδυ…»

otavoice