OTA VOICE
Uncategorized Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Έντονες αντιδράσεις στην ΚΕΔΕ για δημοσιεύματα που στοχοποιούν την αυτοδιοίκηση

Ξεκάθαρες απαντήσεις έδωσε πριν λίγο στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ ο Πρόεδρος κ. Λάζαρος Κυρίζογλου για το ψευδές αφήγημα περί ευθύνης των δήμων για τις πυρκαγιές.

Καμία φωτιά δεν ξεκίνησε από τον αστικό ιστό που έχουμε ευθύνη, αλλά οι πυρκαγιές ξεκινούν εκτός και καταλήγουν στον αστικό ιστό, είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε όσους δείχνουν τους δήμους ως υπαίτιους των πυρκαγιών.

Ο κ. Κυρίζογλου κατέρριψε τον μύθο των παχυλών χρηματοδοτήσεων (δεν αρκούν ειδικά σε δήμους με μεγάλες εκτάσεις) και αναφέρθηκε σε προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών σε ατυχείς δηλώσεις ακόμη και κυβερνητικών στελεχών και μεθοδευμένη παραπληροφόρηση από μέσα ενημέρωσης. Τα 23 εκατ ευρώ είναι τα μόνα χρήματα που δόθηκαν και αφορούν 332 δήμους και δεν επαρκούν. 

Ειδική αναφορά από τον Πρόεδρο, για την ανάγκη αλλαγής στην δασοπυρόσβεση, όπου επιβάλλεται να αναθεωρηθεί η απόφαση του 1998 που έδωσε την αρμοδιότητα στην Πυροσβεστική. “Δεν κατηγορώ την Πυροσβεστική κάνει ότι μπορεί αλλά η πρακτική έδειξε πως αδυνατεί να αντιμετωπίσει όπως κάποτε η Δασική Υπηρεσία την κατάσβεση των πυρκαγιών”. 

Στο ίδιο μήκος κύματος στην τοποθέτηση τους ο Ά Αντιπρόεδρος Δημήτρης Κάρναβος και ο Β Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Κουκάς. Επίσης τοποθετήθηκαν ο Γραμματέας Δημήτρης Καφαντάρης, ο Δημήτρης Μπίρμπας και ο Αλέξης Μαυραγάνης. 

Ομόφωνα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κατήγγειλαν την στοχοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης, ως εξιλαστήριο θύμα συγκάλυψης ευθυνών του κεντρικού κράτους.

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Πώς μπήκαν τα 117 γκολ στο EURO 2024

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice