OTA VOICE
Uncategorized Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμητρα Ράπτη: Δέκα δεσμεύσεις για έναν Δήμο Σαρωνικού χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις!

Δήμητρα Ράπτη, υποψήφια Δήμαρχος Σαρωνικού
Δέκα δεσμεύσεις για έναν Δήμο Σαρωνικού χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις!

Με σύνθημα «ένας Σαρωνικός για Όλους!» διεκδικεί την ψήφο των δημοτών η πρόεδρος του Δ.Σ. και υποψήφια Δήμαρχος Σαρωνικού Δήμητρα Ράπτη.

Όπως σημειώνεται στην ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης «ΕναςΣαρωνικός για όλους», στόχος όσων συμμετέχουν είναι «να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για τον Δήμο Σαρωνικού του 2029» για αυτό «στηρίζουμε τηΔήμητρα Ράπτη ως την καταλληλότερη δήμαρχο να ηγηθεί της προσπάθειας εκσυγχρονισμού του συνόλου του δήμου μας, και των πέντε κοινοτήτων, δίχως αποκλεισμούς και διακρίσεις», «έναν ενιαίο σύγχρονο δήμο, με αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του, με επίκεντρο τους δημότες και τους κατοίκους του».

Σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξη οι πρώτες 10 δεσμεύσεις της Δήμητρας Ράπτη είναι:

ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ. Με πλήρη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του προς όφελος των δημοτών και κατοίκων. Με πλήρη έλεγχο των υπηρεσιών. Με τη δημιουργία κέντρου επιχειρήσεων για άμεση και
αποτελεσματική παρέμβαση σε κάθε περιστατικό εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα και επιτυγχάνοντας καλύτερη διαχείριση προσωπικού.

ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ. Με ανασχεδιασμό της διαχείρισης απορριμμάτων ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο ειδικά κατά τους θερινούς μήνες να παρουσιάζει ο Σαρωνικός την εικόνα ενός παραμελημένου δήμου. Με την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού για τον περιορισμό του κόστους.
Με την υιοθέτηση όλων των ρευμάτων ανακύκλωσης παράλληλα με την εκπόνηση προγραμμάτων ενημέρωσης ξεκινώντας από τα σχολεία έως και τα ΚΑΠΗ. Με ολοκληρωμένο δίκτυο ακαθάρτων που θα προστατεύσει τις παραλίες και θα απαλλάξει τους δημότες από μια σημαντική επιβάρυνση.

ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Εκπόνηση master plan που θα οδηγήσει σε πρώτη φάση στην αποκατάσταση και εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων κτιρίων και σε δεύτερη, σε ορίζοντα οκταετίας, την ανέγερση νέων σχολικών δομών που θα καλύπτουν τις ανάγκες και για το επόμενο
διάστημα.

ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΣΦΑΛΗΣ. Το γεγονός ότι ο Δήμος Σαρωνικού καλύπτει έκταση 133,43 km 2 επιτρέπει τη δράση παραβατικών ομάδων που δρουν σε βάρος των κατοίκων. Αυτό σε συνδυασμό με τους κεντρικούς οδικούς άξονες υψηλών -επί της ουσίας- ταχυτήτων γεννούν κινδύνους. Σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ και την δημιουργία και στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας, αλλά και ιδιωτικά μέσα, σχεδιάζεται πλάνο
δράσης. Ιδρύεται κέντρο άμεσης παρέμβασης με ειδική γραμμή για τη στήριξη των συνδημοτών μας που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΗΣ. Ένας δήμος εξωστρεφής. Ιδρύεται νομικό πρόσωπο τουριστικής ανάπτυξης με στόχο την προβολή του δήμου μας εντός και εκτός Ελλάδας. Για τη συνεργασία με τις τουριστικές αρχές της χώρας (υπουργείο, ΣΕΤΕ, κ.ο.κ.) ώστε να μπει στον παγκόσμιο χάρτη όχι μόνο για τις παραλίες μας αλλά και ως τόπος εναλλακτικού τουρισμού (π.χ. θρησκευτικού).

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. Υλοποίηση της επικαιροποιημένης συγκοινωνιακής μελέτης και επέκταση της δημοτικής συγκοινωνίας για τη σύνδεση των πέντε κοινοτήτων με σταθερό
προγραμματισμό.

ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ. Εκπόνηση μελετών και άμεση χρηματοδότηση για την αποκατάσταση του εντός σχεδίου οδικού δικτύου σε σύνολο Δήμου.
Διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων για έργα οδοποιίας και στις εκτός σχεδίου περιοχές (αγροτική οδοποιία).

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΣ. Πρόγραμμα αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού του συνόλου των παιδικών χαρών του Δήμου Σαρωνικού. Πέντε νέες πρότυπες παιδικές χαρές και αναπλάσεις
αντίστοιχων κοινόχρηστων χώρων, έναν σε κάθε κοινότητα, με ειδική πρόβλεψη για ΑμεΑ.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Δημοτικά προγράμματα αθλητισμού (δημιουργικής απασχόλησης ενηλίκων) διαμορφωμένα ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και τις ανάγκες των εν δυνάμει αθλουμένων για εξάσκηση σε διαδεδομένες και μη αθλητικές δραστηριότητες.

ΤΟΠΙΚΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ. Αλλάζουμε τον σχεδιασμό, ορίζονται οι χρήσεις γης και δίνουμε αξία στην ακίνητη περιουσία των δημοτών. Εξασφαλίζουμε έργα υποδομής όπως φωτισμός, διάνοιξη δρόμων
ενώ αλλάζει και η αποκομιδή απορριμμάτων ενώ θα καθοριστούν κοινόχρηστοι χώροι.

«Οι δέκα αυτοί άξονες αποτελούν τη βάση του προγράμματός μας. Δεν υποσχόμαστε θαύματα, δεσμευόμαστε για εφικτές λύσεις. Με ορατά αποτελέσματα κατά την διάρκεια της δημοτικής περιόδου 2024-2029» τονίζεται στην ιδρυτική διακήρυξη.

Σχετικά Άρθρα

Η ΔΕ Κασσάνδρας σφράγισε τις δύο πισίνες της μοιραίας κατασκήνωσης

otavoice

Δήμαρχος Βριλησσίων: Καμιά συνδρομή από την Πυροσβεστική παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας

otavoice

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice