OTA VOICE
Uncategorized Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΟΥΜΟΣ: «Έχουμε σχέδιο-έχουμε πρόγραμμα» – Οι βασικοί άξονες

“Ο Δήμος Κατερίνης σε ικανά χέρια”, είναι το μήνυμα που συνοδεύει τις προγραμματικές θέσεις του υποψηφίου δημάρχου Κατερίνης Ιωάννη Ντούμου. 
Η παρουσίαση του προγράμματος στα Μ.Μ.Ε. και τους υποψηφίους
Γιάννης Ντούμος «Θα ξανακερδίσουμε το στοίχημα της καθημερινότητας»
Με το αφήγημα «έχουμε σχέδιο-έχουμε πρόγραμμα», ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης, Γιάννης Ντούμος, παρουσίασε το πρωί της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου 2023, στον κινηματογράφο Ευκαρπίδη, το πρόγραμμα του συνδυασμού ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΟΥΜΟΣ, τόσο στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης καθώς και στους υποψηφίους τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους.
Στο καλωσόρισμά του ο κ. Ντούμος, το οποίο συνοδεύτηκε από το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων, ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους, συνεργάτες και υποψηφίους, επισημαίνοντας:
«Σήμερα, μετά από πολύ καιρό περισυλλογής, προγραμματισμού, σχεδιασμού, ενημερωτικών επισκέψεων σε κάθε γωνιά της Κατερίνης, με τους συνεργάτες και τα μέλη του συνδυασμού μας, σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμά μας για την επόμενη πενταετία.
Τη βραδιά των εγκαινίων του εκλογικού μας κέντρου σας γνωστοποίησα επιγραμματικά τους στόχους. Σήμερα είναι η ώρα να σας παρουσιάσουμε αναλυτικά το πρόγραμμά μας, ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό και αναπτυξιακό που κινείται σε τρεις αξιακές αρχές. Την υπευθυνότητα και λογοδοσία, τη διαφάνεια, και την ειλικρίνεια. Γιατί απλά θέλουμε και μπορούμε να μεταμορφώσουμε τις ζωές μας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Ντούμος.
Το πρόγραμμα παρουσίασαν αναλυτικά ο διευθυντής του γραφείου του συνδυασμού ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΟΥΜΟΣ, Μπάμπης Φωκαΐδης και ο συνεργάτης επικοινωνίας, Περικλής Χατζηγιάννης, με το Γιάννη Ντούμο να παρεμβαίνει και να επεξηγεί τα ξεχωριστά σημεία του προγράμματος.
Οι άξονες του προγράμματος κινούνται στις δυνατότητες των χρηματοδοτήσεων, στις αναπτυξιακές παρεμβάσεις, στις υποδομές, στην παιδεία, στο περιβάλλον και στην πράσινη ανάπτυξη, στη δημιουργία ενός σύγχρονου ψηφιοποιημένου Δήμου, στην κοινωνική πολιτική, στους τομείς πολιτισμού και αθλητισμού, στο τουριστικό προϊόν, στο καίριο ζήτημα της πολιτικής προστασίας και στη μέριμνα για τα αδέσποτα.
1. Άμεση ψηφιοποίηση και εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών του δήμου.
2. Έξυπνη πόλη στην πράξη. Εφαρμογή συστημάτων υψηλής τεχνολογίας, για βελτίωση της καθημερινότητας, εξοικονομώντας χρήματα και προστατεύοντας το περιβάλλον.
3. Στελέχωση ειδικής ομάδας εργασίας που θα μελετά, θα σχεδιάζει και θα διεκδικεί ευρωπαϊκούς πόρους για πλήρη αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ευρώπης.
4. Ενεργειακή αναβάθμιση όλων των δημοτικών κτιρίων και υποδομών για εξοικονόμηση χρημάτων που θα μειώσουν το κόστος λειτουργίας του δήμου.
5. Σεβασμός των επιτροπών διαβούλευσης της περιφέρειας του δήμου και αξιοποίηση των προτάσεων των τοπικών συμβουλίων. Τα τοπικά συμβούλια έχουν τις δικές τους αγωνίες και γνωρίζουν τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών τα οποία πρέπει να ακούγονται, και όχι να καταπνίγονται από την κεντρική διοίκηση του δήμου.
6. Βελτίωση των συνθηκών ύδρευσης και άρδευσης σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Αποτελεσματική συντήρηση της αγροτικής οδοποΐας.
7. Οργανωμένο λειτουργικό δίκτυο ποδηλατόδρομων για ασφαλή μετακίνηση στην πόλη.
8. Σοβαρή μελέτη και ανασχεδιασμός του χάρτη των σχολικών μονάδων με στόχο τη ίδρυση νέων σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε περιοχές όπου εξαιτίας της οικιστικής ανάπτυξης έχει αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών.
9. Αναβάθμιση και συντήρηση όλων των αθλητικών υποδομών του δήμου.
10. Στελέχωση ειδικής εποχικής ομάδας για την καθαριότητα του παραλιακού μετώπου τους μήνες της υψηλής επιβάρυνσης. Καθαριότητα του δημόσιου χώρου όταν μάλιστα αυτός είναι τουριστική βιτρίνα του τόπου. Αντίστοιχη μέριμνα για την καθαριότητα στα ορεινά μας θέρετρα.
11. Ανάπλαση και αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου και εκσυγχρονισμός του λιμανιού.
12. Ενίσχυση της τουριστικής ταυτότητας του δήμου Κατερίνης. Αξιοποίηση της τουριστικής δυναμικής του συνόλου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
13. Αποτελεσματικό πρόγραμμα μέριμνας για τα αδέσποτα σε συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις.
14. Σημαντικά και ουσιαστικά κίνητρα για να συγκρατήσουμε τους νέους στον τόπο μας και να τους δώσουμε διέξοδο στη δημιουργικότητά τους.
15. Προσβασιμότητα στα Άτομα με Αναπηρία και σε κάθε συμπολίτη μας σε κάθε σημείο του δήμου, σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους και πεζόδρομους και φυσικά σε όλα τα δημοτικά καταστήματα.

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice

Δ.Πεντέλης: Έκτακτη επιχορήγηση 1εκ. ευρώ. από το Υπουργείο Εσωτερικών

otavoice