OTA VOICE
Uncategorized Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Οι Ισραηλινοί έπληξαν πάνω από 250 θέσεις της Χαμάς στη Γάζα- Χαμάς: Οι μάχες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη…

Τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα χερσαία επιδρομή έκανε ο ισραηλινός στρατός με τεθωρακισμένα στη βόρεια Γάζα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα με το Τελ Αβίβ, επρόκειτο για στοχευμένη επιδρομή κατά υποδομών της Χαμάς, με τις στρατιωτικές δυνάμεις να επιστρέφουν στη συνέχεια στο ισραηλινό έδαφος.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις υποστηρίζουν ότι μαχητικά αεροσκάφη τους έπληξαν πάνω από 250 τοποθεσίες που ανήκουν στη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Οι τοποθεσίες περιλαμβάνουν υποδομές της Χαμάς, κέντρα διοίκησης, σήραγγες και εκτοξευτές πυραύλων που «τοποθετήθηκαν στην καρδιά περιοχών αμάχων και πυροβολούσαν προς το ισραηλινό έδαφος καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου».

. (AP Photo/Ali Mahmoud, File)

Ξεχωριστά, το IDF αναφέρει ότι οι δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού έπληξαν μια θέση εκτόξευσης πυραύλων εδάφους-αέρος της Χαμάς στο Χαν Γιουνίς. Το IDF λέει ότι η τοποθεσία εκτόξευσης πυραύλων «βρίσκεται δίπλα σε τζαμί και νηπιαγωγείο, κάτι που αποτελεί περαιτέρω απόδειξη ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί σκόπιμα τοποθεσίες αμάχων για τρομοκρατικούς σκοπούς».

“Η Χαμάς πυροβολεί όσους προσπαθούν να φύγουν”

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας έδωσαν στη δημοσιότητα και μια ηχογράφηση ενός αξιωματικού της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών που μιλάει με έναν άνδρα από τη Γάζα που περιγράφει πως η Χαμάς εμποδίζει τους ανθρώπους να εκκενώσουν το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και μάλιστα τους πυροβολεί.

Στην ηχογράφηση ο αξιωματικός των IDF ακούγεται να καλεί τον άνδρα να κατευθυνθεί προς τη Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα, αλλά ο ίδιος απαντά ότι η Χαμάς μπλοκάρει όλους τους δρόμους, τοποθετεί οδοφράγματα με αυτοκίνητα και “απλά στέλνει τους ανθρώπους πίσω στα σπίτια τους”.

Ο άνδρας ακούγεται ακόμα να λέει ότι μέλη της Χαμάς πυροβολούν τους Παλαιστίνιους που προσπαθούν να φύγουν από την περιοχή. Οι IDF έχουν κατηγορήσει τη Χαμάς ότι εμποδίζει τους Παλαιστίνιους να εκκενώσουν το νότο.

Χαμάς: Οι μάχες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη…

Ο Σάλεχ Αλ Αρούρι, αναπληρωτής επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς με έδρα τον Λίβανο, λέει ότι «οι μάχες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη». Σε μια τηλεφωνική συνέντευξη στο al-Manar, το τηλεοπτικό κανάλι της Χεζμπολάχ, ο αλ-Αρούρι λέει ότι οι ηγέτες της Χαμάς βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τη Χεζμπολάχ και αποκαλύπτει ότι συναντήθηκε με τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα στις 7 Οκτωβρίου, την ημέρα της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ, και ότι δεν δημοσιοποιούνται όλες οι συναντήσεις τους.

«Η μάχη μας είναι και η μάχη της Χεζμπολάχ. Αν ο εχθρός εισέλθει από ξηρά, θα είναι μια άνευ προηγουμένου ήττα [για το Ισραήλ]», συνεχίζει, αναφερόμενος στην αναμενόμενη χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα και ισχυρίζεται ότι οι τρομοκράτες της Χαμάς είναι σε καλή κατάσταση παρά τα ισραηλινά χτυπήματα στη Λωρίδα.

Ο Αλ-Αρούρι αναφέρεται περαιτέρω στο θέμα των ομήρων που κρατά η Χαμάς και λέει ότι οι ξένοι είναι «φιλοξενούμενοι», αλλά οι Ισραηλινοί κρατούμενοι θα ανταλλάσσονται με κρατούμενους της Χαμάς στο Ισραήλ. Καλεί επίσης τον λαό της Δυτικής Όχθης «να κλιμακώσει την αντίσταση με κάθε μέσο».

Την ίδια ώρα, η ισραηλινή αστυνομία υποστηρίζει ότι μέχρι σήμερα έχουν ταυτοποιηθεί 808 άμαχοι θύματα της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Η αστυνομία λέει ότι αυτό αντιπροσωπεύει το 84% των αμάχων που πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν. Οι αρχές είπαν ότι υπάρχουν δυσκολίες στην αναγνώριση πολλών από τα πτώματα, καθώς κάηκαν σοβαρά ή ακρωτηριάστηκαν. Η αστυνομία αναφέρει ότι μέχρι στιγμής έχουν ταφεί 701 θύματα. Εκτός από τα θύματα αμάχων, περισσότερα από 300 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν σκοτωθεί.

Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζεται η ουκρανική προέλαση στο Κουρσκ

otavoice

Προειδοποιεί την Ευρώπη ο ΠΟΥ: Αναμένονται περισσότερα κρούσματα «ευλογιάς των πιθήκων»

otavoice

Η Ρωσία απομάκρυνε εσπευσμένα χιλιάδες κατοίκους από την περιφέρεια Κουρσκ

otavoice

Με κατάνυξη και λαμπρότητα ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Επίκεντρο η Τήνος

otavoice

Mpox: Ο ΠΟΥ κηρύσσει το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού διεθνώς

otavoice

Δεκαπενταύγουστο με 40άρια και ισχυρά μελτέμια – Η πρόγνωση ανά περιοχή

otavoice