OTA VOICE
Uncategorized Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Αρχηγός επιτελείου IDF: Περικυκλώνουμε την πόλη της Γάζας

Αδιάκοπα και σχεδόν αδιακρίτως βομβαρδίζεται η Λωρίδα της Γάζας από την ισραηλινή αεροπορία. Το μεσημέρι Ισραηλινοί βομβάρδισαν καταυλισμό στην Λωρίδα της Γάζας με 15 νεκρούς, ενώ η Χαμάς ανακοίνωσε 195 νεκρούς και 120 αγνοούμενους από τους βομβαρδισμούς στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια.

Ο Αρχηγός του Επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού Αντιστράτηγος Χέρτσι Χαλέβι υποστήριξε σήμερα ότι στρατεύματα επιχειρούν εντός της πόλης της Γάζας και την περικυκλώνουν από διάφορες κατευθύνσεις.

«Έχουμε προχωρήσει σε σημαντικό στάδιο στον πόλεμο. Οι δυνάμεις μας βρίσκονται στην καρδιά της βόρειας Γάζας, επιχειρούν στην πόλη της Γάζας και κορυφώνουν την χερσαία επιχείρηση», τόνισε.

«Οι δυνάμεις μάχονται σε μια πυκνή και πολύπλοκη αστική περιοχή, που απαιτεί επαγγελματική μάχη και θάρρος» δήλωσε και πρόσθεσε ότι οι επίγειες δυνάμεις συνοδεύονται από ακριβείς πληροφορίες, με πυρά από αέρος και θάλασσα, καθώς, όπως λέει, αυτή η συνεργασία κάνει τη μάχη πολύ πιο αποτελεσματική.

Ο Χαλέβι λέει ότι αυτός ο πόλεμος έχει «ένα οδυνηρό και δύσκολο τίμημα», με 18 στρατιώτες να έχουν σκοτωθεί στη χερσαία επιχείρηση μέχρι στιγμής. Υποστηρίζει δε ότι ο Ισραηλινός Στρατός έχει «υποχρέωση» να επιστρέψει στην πατρίδα όλους τους ομήρους που κρατούν η Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές ομάδες στη Λωρίδα της Γάζας.

«Ο στρατός μάχεται στο όνομα της ιερότητας της ζωής, ενάντια σε έναν εχθρό που έχει χαράξει τον θάνατο στη σημαία του. Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμά μας να ζούμε με ασφάλεια. Ενεργούμε με ευφυΐα και αποφασιστικότητα», κατέληξε.

Πηγή: Times Of Israel

Σχετικά Άρθρα

Ελεύθερος ο Φρέντη Μπελέρης, μετά από 16 μήνες στη φυλακή

otavoice

Στη Λάρισα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης – Σύσκεψη στην πολύπαθη Φαρκαδόνα

otavoice

Όλαφ Σολτς για εκλογές σε Θουριγγία και Σαξονία: Πικρό αποτέλεσμα – Το AfD βλάπτει τη Γερμανία

otavoice

Έναρξη της σχολικής χρονιάς για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς – Πότε ανοίγουν τα σχολεία

otavoice

Σε εξέλιξη σφοδρή ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κίεβο – Πληροφορίες για τραυματίες

otavoice

Ανακοινώθηκαν από τους προμηθευτές οι τιμές στα «πράσινα» τιμολόγια για τον Σεπτέμβριο

otavoice