OTA VOICE
Uncategorized Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις Γεωργιάδη για την τραγωδία των Τεμπών

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει μετά τις προκλητικές δηλώσεις του πάντα αθυρόστομου Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με την υπόθεση των Τεμπών αλλά και μετά από σχετικά δημοσιεύματα ότι «είναι μια άποψη που δεν αφορά κανέναν».

Πως δεν έχει ακούσει ακριβώς τη δήλωση τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσων Φωτήλας, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ, ενώ υπογράμμισε την πεποίθησή του «ότι εδώ υπάρχει μια παραπληροφόρηση, ότι ποτέ ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν θα έλεγε αυτό ακριβώς όπως αποτυπώνεται».

«Δεν αφορά κανέναν το ζήτημα των Τεμπών ήταν η αρχική του δήλωση και μάλιστα είπε δημοσκοπικά. Αν ρωτήσουμε τους 100, πόσοι ενδιαφέρονται;» ήταν η απάντηση σχετικά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύση Καλαματιανού ο οποίος ρώτησε απευθυνόμενος στον κ. Φωτήλα: «Τα Τέμπη αφορούν τον κόσμο; Καταδικάζεται η δήλωση του κ. Γεωργιάδη που είναι μια ύβρις;». Επιπλέον ο κ. Καλαματιανός χαρακτήρισε τη δήλωση «κυνική» και «προσβολή στους νεκρούς».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος σημείωσε πως τον κόσμο τον ενδιαφέρει η απόδοση ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα.

«Η εξεταστική επιτροπή και η προανακριτική γίνονται για να οδηγήσεις μια υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Εδώ η υπόθεση είναι ήδη στη Δικαιοσύνη» σημείωνε μεταξύ άλλων ο κ. Φωτήλας και πρόσθεσε αναφερόμενος στα λεγόμενα του υπουργού της Νέας Δημοκρατίας πως είπε «ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται να γίνει μια εξεταστική που στο τέλος δεν ξέρουμε ότι μάλλον, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα βγάλει κάτι, αλλά τον ενδιαφέρει μια υπόθεση που βρίσκεται στη δικαιοσύνη και θέλει και απαιτεί η κοινωνία να διαλευκανθεί και να ολοκληρωθεί γρήγορα, αποδίδοντας τις ευθύνες σε όλους εκείνους που τις έχουν».

Τέλος, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε πως «εμείς είμαστε εκείνοι οι οποίοι νομοθετήσαμε και δώσαμε τη δυνατότητα στη μειοψηφία να μπορεί να διενεργήσει μία εξεταστική επιτροπή. Συνεπώς, σαφώς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με μία εξεταστική».

Αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων 

Συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών ζήτησε σήμεραο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης για τις χθεσινές του αναφορές στο θέμα, ενώ κατηγόρησε τους πολιτικούς αντιπάλους για διαστρέβλωση των όσων είπε.

Ο υπουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status 107,7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη έδωσε διευκρινίσεις για τη χθεσινή του δήλωση για την τραγωδία των Τεμπών, που προκάλεσε αντιδράσεις.

«Ως προς τη δήλωση μου υπάρχουν αντιδράσεις από δύο κατηγορίες ανθρώπων. Όσον αφορά ανθρώπους που έχουν θύματα σε αυτή την τραγωδία, σε αυτούς τους ζητώ συγγνώμη, γιατί αυτοί μπορεί να έχουν υπερβολική και λογική ευαισθησία και ο,τιδήποτε αφορά το θέμα τους αγγίζει πάρα πολύ έντονα. Και σε αυτούς δεν μπορώ παρά να εκφράσω για άλλη μια φορά τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Όσον αφορά τους πολιτικούς μου αντιπάλους, όπως η κ. Δώρα Αυγέρη ή τα τρόλ του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς διαστρέβλωσαν αυτό που είπα», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Εγώ δεν είπα ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για το δυστύχημα των Τεμπών, για τους νεκρούς των Τεμπών. Προφανώς ο κόσμος ενδιαφέρεται για το δυστύχημα και για τους νεκρούς και για τις ευθύνες. Τις ευθύνες διερευνά η Δικαιοσύνη, σε μια εν εξελίξει έρευνα. Αυτό που είπα είναι στην ερώτηση εάν πρέπει να γίνει Προανακριτική ή Εξεταστική, που μου έκανε είτε ο κ. Χατζηνικολάου, είτε ο κ. Δελατόλας. Αυτό θεωρώ ότι δεν είναι θέμα που αφορά τον κόσμο. Δεν είναι το πρώτο θέμα συζήτησης σήμερα εάν πρέπει να κάνουμε Προανακριτική ή Εξεταστική για τα Τέμπη και ότι αυτό είναι μια ομφαλοσκόπηση της αντιπολίτευσης για πολιτική εκμετάλλευση. Άλλο το ένα άλλο το άλλο», πρόσθεσε.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά Άρθρα

Στη Λάρισα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

otavoice

Όλαφ Σολτς για εκλογές σε Θουριγγία και Σαξονία: Πικρό αποτέλεσμα – Το AfD βλάπτει τη Γερμανία

otavoice

Έναρξη της σχολικής χρονιάς για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς – Πότε ανοίγουν τα σχολεία

otavoice

Σε εξέλιξη σφοδρή ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κίεβο – Πληροφορίες για τραυματίες

otavoice

Ανακοινώθηκαν από τους προμηθευτές οι τιμές στα «πράσινα» τιμολόγια για τον Σεπτέμβριο

otavoice

Κίνα: Επιταχύνονται οι προσπάθειες οργάνωσης μιας ενοποιημένης εθνικής αγοράς

otavoice