OTA VOICE
Uncategorized Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Τανκς χτύπησαν το ινδονησιακό νοσοκομείο της Γάζας – Τουλάχιστον 12 νεκροί

 Σφοδρές μάχες ξέσπασαν τη Δευτέρα γύρω από ένα νοσοκομείο στη βόρεια Γάζα, όπου χιλιάδες ασθενείς και εκτοπισμένοι βρίσκουν καταφύγιο εδώ και εβδομάδες, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις επικεντρώνονται στην εκκαθάριση των ιατρικών εγκαταστάσεων που, όπως υποστηρίζουν, οι μαχητές της Χαμάς χρησιμοποιούν για κάλυψη.

Τα ισραηλινά τανκς περικύκλωσαν το νοσοκομείο της Ινδονησίας στη Γάζα, όπου τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από ισραηλινές επιθέσεις από το πρωί, μεταδίδει το Al Jazeera.

Ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου ανέφερε στο Al Jazeera σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις ότι «φοβόμαστε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις θα επαναλάβουν αυτό που έκαναν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα» και πρόσθεσε ότι «η κατάσταση είναι καταστροφική και οι ισραηλινές δυνάμεις εντείνουν τις επιθέσεις τους». Τόνισε ότι το ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο της Ινδονησίας επιμένει ότι θα παραμείνει για να περιθάλψει τους τραυματίες ενώ υπάρχουν περίπου 700 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του ιατρικού προσωπικού και των τραυματιών, μέσα στο νοσοκομείο.

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα που διοικείται από τη Χαμάς δήλωσε τη Δευτέρα ότι 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα σε νοσοκομείο στη βόρεια Γάζα. Δώδεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τραυματίες ασθενείς και συνοδοί, “σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της ισραηλινής κατοχής που στόχευσε το νοσοκομείο της Ινδονησίας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Διαψεύδει το Ισραήλ ότι «έκλεισε» η συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων και την κατάπαυση του πυρός. Αντιπρόσωπος της Χαμάς δήλωσε στην ιορδανική εφημερίδα Αλ Γαντ ότι συμφωνήθηκε να κηρυχθεί εντός της ημέρας κατάπαυση του πυρός η οποία θα έχει διάρκεια από τέσσερις ως πέντε ημέρες.

Την ίδια ώρα “Ζώνη θανάτου” ονομάζει το Αλ Σίφα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καθώς η ζωή των περίπου 260 ασθενών κρέμεται από μια κλωστή. Το νοσοκομείο είναι χωρίς ρεύμα και εφόδια, με σκουπίδια, χαλάσματα και ιατρικά απόβλητα στα δωμάτια και τους διαδρόμους.

Σχετικά Άρθρα

Ιράν: Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραϊσί συνετρίβη λόγω «δυσχερών καιρικών συνθηκών»

otavoice

Χαμηλότερο τζίρο από το 2023 οι εμπορικές επιχειρήσεις στις θερινές εκπτώσεις

otavoice

Πιο προβλέψιμη η Καμάλα Χάρις από τον Τραμπ εκτιμά η Ρωσία

otavoice

Σεισμός στη Γερμανία: Πρωτιά στη Θουριγγία για το ακροδεξιό AfD – Δεύτερο στη Σαξονία

otavoice

Μικρή μείωση στο πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ σε σχέση με τον Αύγουστο

otavoice

Π. Γερουλάνος: «Μπορώ να διασφαλίσω την ενότητα του ΠΑΣΟΚ, δεν με κρατάει κανένας»

otavoice