OTA VOICE
Uncategorized Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ: Ξεκάθαρη η θέση της Εκκλησίας για το αμάρτημα της ομοφυλοφιλίας

Η Εκκλησία για το θέμα της ομοφυλοφιλίας έχει ξεκάθαρη άποψη και θέση ξεκαθαρίζει ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ.

«Πρόκειται για αμαρτία, όπως τόσες αμαρτίες υπάρχουν στις οποίες ο άνθρωπος πέφτει με την ελεύθερη επιλογή με την οποία ο Θεός τον έχει χαριτώσει, για να επιλέγει ακόμη και την αμαρτία» ξεκαθάρισε ο μητροπολίτης.

Όπως εξήγησε μιλώντας στην εκπομπή «αρένα» του τηλεοπτικού σταθμού Αντέννα, «Η ελεύθερη βούληση είναι από τα δώρα που έχει δώσει ο θεός στον άνθρωπο και για αυτό το λόγο ο άνθρωπος είναι επιρρεπής στην αμαρτία. Μία από τις αμαρτίες λοιπόν που ο άνθρωπος μπαίνει στον πειρασμό να τελέσει είναι και η ομοφυλοφιλία. Για αυτό και η εκκλησία από την πρώτη στιγμή αποστρέφεται την αμαρτία αλλά δέχεται τον αμαρτωλό».

Απαντώντας σε κριτική που δέχθηκε στο παρελθόν για δηλώσεις του σχετικά με το ζήτημα, ο κ. Γαβριήλ επισήμανε την διαφορά κατά την άποψη του μεταξύ των ανθρώπων που έχουν γεννηθεί με αυτήν την ροπή και αυτών που κάνουν μια επιλογή.

«Το dna έχει την δυνατότητα σε σπάνιες περιπτώσεις να δείξει μία δυνατότητα έλλειψης κάποιου κλειδιού πού αυτό οδηγεί μερικούς ανθρώπους να έχουν γεννηθεί με αυτήν την ροπή. Αλλά αυτό είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό. Σε αυτό αναφέρθηκα και παλιότερα, δηλαδή στο ποσοστό το οποίο βιολογικά βλέπουμε να έχει μία ροπή προς το ίδιο φύλλο, είτε γυναίκα, είτε άντρας και δεν αναφέρθηκα καθόλου στο ποσοστό των ανθρώπων, που είναι το μεγάλο ποσοστό, που επιλέγουν στη ζωή τους μία άλλη σεξουαλική ταυτότητα, έναν άλλο σεξουαλικό προσανατολισμό, μόνο και μόνο επειδή θέλουν να καλύψουν μία επιθυμία τους σεξουαλική» ξεκαθάρισε ο μητροπολίτης.

Σχετικά Άρθρα

Τα νερά της Αρκτικής μπορεί να «κρύβουν» την επόμενη γενιά αντιβιοτικών

otavoice

Μειωμένη έως και 90% η παραγωγή μελιού- Σε απόγνωση οι μελισσοπαραγωγοί

otavoice

Κερδίζουν έδαφος οι ηλεκτρονικές αγορές στην Ελλάδα

otavoice

Ο στρατός του Κιέβου προχώρησε δυο χιλιόμετρα στην περιοχή Κούρσκ της Ρωσίας

otavoice

Λωρίδα της Γάζας: Διανεμήθηκαν 1,2 εκατ. δόσεις του εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας

otavoice

Δεν ανησυχεί η Ρωσία για ενδεχόμενη σύλληψη του Πούτιν στη Μογγολία

otavoice