OTA VOICE
Uncategorized Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους αγρότες και κτηνοτρόφοι

Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα οι αγρότες των Γρεβενών, οι οποίοι έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το διοικητήριο της Περιφερειακής ενότητας εδώ και 10 ημέρες.

Στις 12:00 το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία στην πόλη των Γρεβενών με κατεύθυνση τον νότιο κόμβο της Εγνατίας οδού, στην περιοχή Πατώματα. Από εκεί αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία μέσα στην Εγνατία οδό μέχρι και τον ανατολικό κόμβο τον οποίο θα κλείσουν συμβολικά για περίπου μία ώρα.

Στη διασταύρωση της Νάουσας αναμένεται να στηθεί μπλόκο σήμερα από τους αγρότες της περιοχής, ενώ κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και σε πολλές πόλεις της χώρας.

Στην Επανομή οι αγρότες έχουν συγκεντρώσει τα τρακτέρ τους στην άκρη του δρόμου, ενώ θα κορυφώσουν τις κινητοποιήσεις τους αύριο, Παρασκευή με πορεία προς τον κόμβο του αεροδρομίου.

Επίθεση με χημικά και κρότου λάμψεις δέχτηκαν οι αγρότες από τις αστυνομικές δυνάμεις  χθες στην Καρδίτσα, στην προσπάθεια τους να στήσουν το μπλόκο τους στην Εθνική Οδό.. Ένας αγρότης τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καρδίτσας, ενώ υπήρξε και προσαγωγή ενός αγρότη ο οποίος τελικά αφέθηκε ελεύθερος.

 

Συγκέντρωση στον χώρο του μπλόκου, που έχουν στήσει στον κόμβο του Ε-65 Καρδίτσας αγωνιζόμενοι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι βρίσκονται στον δρόμο του αγώνα διεκδικώντας δίκαια αιτήματα για την επιβίωσή τους, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης. Στο πλευρό τους βρέθηκαν σωματεία και φορείς της περιοχής εκφράζοντας την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους.

Η καταστολή δεν μας πτοεί διαμήνυσαν δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν την πάλη τους για την επιβίωσή τους. Άναψαν φωτιά, ενώ έστησαν σκηνές στον χώρο του μπλόκου.

Εμείς που βγήκαμε σήμερα εδώ βγήκαμε για να αγωνιστούμε για εμάς και τα παιδιά μας γιατί θέλουμε να μείνει η ύπαιθρος ζωντανή, σημείωσε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στη συγκέντρωση ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ).

Από την Πέμπτη θα ξεκινήσουν οι συνελεύσεις σε όλα τα μπλόκα της Θεσσαλίας προκειμένου να συζητήσουν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα και τον συντονισμό του αγώνα.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την επίθεση των ΜΑΤ στους αγρότες της Καρδίτσας, αναφέρει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, που δέχτηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ οι βιοπαλαιστές αγρότες της Καρδίτσας, οι οποίοι διαδήλωναν στην Εθνική Οδό, διεκδικώντας άμεσα μέτρα για την επιβίωσή τους, με αποτέλεσμα ένας αγρότης να τραυματιστεί κι άλλοι δύο να συλληφθούν.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποσύρει τώρα τις δυνάμεις καταστολής και να απελευθερωθεί ο συλληφθείς αγρότης. Παρέμβαση για το θέμα έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης, στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη.

Το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλάι των φτωχών αγροτών και των κτηνοτρόφων που βγαίνουν αυτές τις μέρες με τα τρακτέρ τους στους δρόμους, στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους και θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα που διεξάγουν για αξιοπρεπή ζωή, για να σώσουν τη γη και το εισόδημά τους».

Σχετικά Άρθρα

Παρίσι 2024: Στον τελικό των κρίκων ο Λευτέρης Πετρούνιας – Πότε θα αγωνιστεί

otavoice

Η Εθνική κόντραρε τον NBAer Καναδά, πάλεψε με εχθρική διαιτησία και έχασε 79-86

otavoice

Έφυγαν και οι τελευταίοι αδειούχοι του Ιουλίου

otavoice

Σε Λάρισα και Κόρινθο τα νέα κρούσματα πανώλης

otavoice

Ισραήλ: 9 νεκροί, 34 τραυματίες μετά την εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο

otavoice

Ιρλανδία: «Απάνθρωπο και επαίσχυντο» το ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο

otavoice